Mesi planira da igra za Argentinu i posle pobede na SP

Mesi planira da igra za Argentinu i posle pobede na SP

DOHA, Katar – Lionel Mesi još nije spreman da napusti Argentinu, uprkos tome što je prekinuo poteru za medaljom pobednika Svetskog prvenstva, prenosi AP.

Fudbalski velikan obezbedio je jedan veliki trofej koji mu je izmakao u njegovoj legendarnoj karijeri, pošto je Argentina pobedila Francusku sa 4-2 na penale u finalu na stadionu Lusail u nedelju.

Utakmica je završena rezultatom 3-3 u produžecima, a Mesi je postigao dva gola i realizovao penal u raspucavanju.

Sa 35 godina, ovo je verovatno njegov poslednji nastup na najvećem fudbalskom turniru, ali je posle meča potvrdio da namerava da igra.

„Očigledno, želeo sam da završim svoju karijeru ovim, (ne) mogu da tražim više“, rekao je Mesi. „Završiti karijeru na ovaj način je impresivno. Posle ovoga, šta drugo? Imam Kup Amerike, Svetsko prvenstvo. Skoro na samom kraju.

„Volim fudbal, ono što radim. Uživam što sam deo reprezentacije, grupe. Želim da uživam u još nekoliko mečeva kao svetski šampion.”

Mesi je u sedam navrata osvojio Zlatnu loptu za najboljeg igrača sveta.

Takođe je četiri puta osvojio Ligu šampiona sa bivšim klubom Barselonom, ali je Svetsko prvenstvo najveća nagrada u sportu.

„Ako želi da nastavi da igra, može da bude sa nama, on ima više nego pravo da odluči da li želi da ostane sa nama“, rekao je selektor Argentine Lionel Skaloni. „Veliko mi je zadovoljstvo trenirati ga, sve što on prenosi svom timu je bez premca. To je nešto što nikada ranije nisam video.“

Mesi je poveo Argentinu sa bele tačke i odigrao ulogu u golu Anđela Di Marije koji je posle 36 minuta povisio rezultat od 2:0.

Mbappe je postigao dva gola u intervalu od 97 sekundi i odveo utakmicu u produžetke,

Mesi je vratio Argentinu u prednost u 108. minutu, ali je Mbapeov penal u 118. doveo do toga da je zvezda Pari Sen Žermena ostvarila prvi het-trik u finalu Svetskog prvenstva u poslednjih 56 godina.

„Prosto je ludo što je to na ovaj način postalo stvarnost. Toliko sam žudeo za ovim. Znao sam da će mi Bog doneti ovaj dar, imao sam osećaj da je ovo (Svetsko prvenstvo) to“, rekao je Mesi. „Toliko je trajalo, ali evo ga. Mnogo smo patili, ali smo uspeli to da uradimo.”