Lionel Mesi i Inter Majami pokušavaju da preokrenu zaostatak protiv Montereja u Kupu šampiona KONKAKAF

Lionel Mesi i Inter Majami pokušavaju da preokrenu zaostatak protiv Montereja u Kupu šampiona KONKAKAF

Inter Majami, predvođen Lionelom Mesijem, nastoji da nadoknadi zaostatak od 2-1 iz prvog susreta dok se suočava sa Monterejom u sredu uveče u odlučujućem meču za plasman u polufinale Kupa šampiona KONKAKAF.

Mesi, koji je propustio prošlonedeljni meč zbog povrede tetive, vraća se u tim nakon što je odigrao drugo poluvreme prošle subote u Major ligi fudbala u Koloradu, gde je postigao jedan gol u nerešenom rezultatu 2-2.

Trener Majamija, Herardo Martino, izjavio je da je Mesi dobro i da se oseća spremno za nadolazeći meč, naglašavajući važnost imati zdrave igrače u timu.

Utakmica je rasprodata za samo nekoliko sati, a tražene cene ulaznica za preprodaju su bile visoke, što svedoči o ogromnom interesovanju navijača za prisustvovanje ovom susretu.

Mesi nije dao izjave medijima, ali njegovo prisustvo je izazvalo veliku pažnju navijača. Na dan utakmice, stotine meksičkih navijača okupilo se ispred hotela tima Majamija u San Pedro Garzi, nadajući se da će videti svog idola.

Inter Majami je prošle nedelje poveo golom Tomasa Avilesa, ali je Monterej preokrenuo rezultat postigavši dva gola i odneo pobedu.

S obzirom na pravilo golova u gostima kao taj-brejka, Inter Majami će morati da ostvari pobedu od najmanje dva gola razlike kako bi se plasirao u polufinale.

Trener Montereja, Fernando Ortiz, svestan je opasnosti koju predstavlja Mesi i izjavio je da njegov tim mora da bude spreman za izazov.

Monterej, petostruki šampion KONKAKAF-a, ima nameru da odbrani svoj domaći teren i obezbedi plasman u narednu fazu takmičenja.

Očekuje se da će odlučujući susret između Inter Majamija i Montereja biti veoma uzbudljiv, a navijači se nadaju uspehu svog omiljenog tima.