Vejn Runi: Mančester junajted mora da pusti Ronalda da ode

Vejn Runi: Mančester junajted mora da pusti Ronalda da ode

Bivši napadač Mančester junajteda Vejn Runi veruje da klub mora da pusti Kristijana Ronalda da ode ako želi da izgradi uspešan tim za budućnost pod novim menadžerom Erikom ten Hagom.

37-godišnji Ronaldo, koji je prošle sezone ponovo potpisao ugovor za Junajted iz Juventusa, navodno želi da se udalji sa Old Traforda nakon što tim nije uspeo da se kvalifikuje za Ligu šampiona.

„Mislim da bi Junajted trebalo da pusti Kristijana Ronalda da ode. Nije da Ronaldo ne može da igra u timu Ten Hag. On može da igra u bilo kom timu,“ napisao je Runi, koji sada rukovodi DC United-om iz Major lige fudbala, u kolumni za Times nevspaper.

„Roni će vam uvek davati golove. Ali moj lični stav je da Junajted sada nije spreman da se bori za titulu, tako da cilj mora da bude da izgradimo tim koji može da osvoji ligu u naredne tri do četiri godine, i to morate planirati.“

Ronaldo je prošle sezone postigao 24 gola u svim takmičenjima, što se pojavilo kao jedna od retkih svetlih varnica u inače nezaboravnoj kampanji za Junajted u kojoj su završili na šestom mestu.

Ten Hag je ove nedelje rekao da je srećan što ima „vrhunskog napadača“ kao što je Ronaldo u timu i da se raduje saradnji sa njim.

Runi, koji je najbolji strelac Junajteda svih vremena, dodao je da se nada da će Ten Hag uspeti da uspostavi jasan stil igre u svom bivšem klubu.

„Nisam mogao da shvatim šta su pokušavali da urade u smislu plana igre, niti da vidim bilo kakve obrasce igre“, rekao je Runi o prošloj sezoni.

„Mislim da je jedna od velikih stvari koje ćete videti od Ten Haga to što zaista pokušava da stavi svoj pečat na igrački identitet.

Junajted je kasnije u nedelju započeo svoju kampanju u Premijer ligi kod kuće u Brajton end Hov Albionu.