Lionel Mesi će startovati protiv Kanade u polufinalu Kopa Amerike uprkos povredi noge

Lionel Mesi će startovati protiv Kanade u polufinalu Kopa Amerike uprkos povredi noge

Lionel Mesi će zaigrati u utorak uveče u polufinalu Kopa Amerike protiv Kanade, iako se suočava sa povredom desne noge koja ga muči još od pobede protiv Čilea u grupnoj fazi 25. juna. Iako je propustio finale prvog kruga, Mesi je bio na terenu tokom cele utakmice u četvrtfinalnoj pobedi nad Ekvadorom prošlog četvrtka.

Trener Albicelestea, Lionel Scaloni, potvrdio je da će Mesi biti spreman za meč na stadionu MetLife u East Rutherfordu, Nju Džersi. „Leo je dobar. On će igrati sutra“, izjavio je Scaloni u ponedeljak.

Sa 37 godina, Mesi je ključni igrač za Argentinu u njihovom nastojanju da osvoje 16. titulu na Kopa Americi. Iako još uvek nije postigao gol na ovogodišnjem turniru, Mesi je blizu obaranja rekorda sa 13 golova na Kopa Americi, samo četiri manje od rekorda koji dele Argentinac Norberto Mendes i Brazilac Zizinjo.

„Odluka o njegovom učešću je jednostavna za mene“, rekao je Scaloni. „Pitam ga kako se oseća. Kada je dostupan, igraće.“

Kanada, koja je pozvana kao gošća na turniru, priprema se da se suoči sa izazovom protiv Argentine, nakon što je pobedila Venecuelu u četvrtfinalu. Trener Kanade, Džesi Marš, istakao je važnost Mesi-ove uloge u argentinskom timu, naglašavajući da je Mesi jedan od najvećih igrača u istoriji fudbala.

Utakmica protiv Kanade biće prilika za Mesi-ja da doprinese Argentini i pomogne im da se plasiraju u finale, gde će tražiti svoju treću veliku titulu posle Kupa Amerike 2021. i Svetskog prvenstva 2022. godine.