Kvitova će se boriti sa Garsijom iz kvalifikacija za titulu u Sinsinatiju

Kvitova će se boriti sa Garsijom iz kvalifikacija za titulu u Sinsinatiju

Petra Kvitova je savladala spor start i 10 duplih grešaka i pobedila Medison Kiz sa 6-7(6) 6-4 6-3 u subotu i plasirala se u finale Otvorenog prvenstva u Sinsinatiju, gde će se suočiti sa Karolin Garsijom. , prvi kvalifikant koji je stigao do finala VTA 1000 turnira, prenosi Rojters.

U meču koji je dva puta bio pogođen dugim kašnjenjima s kišom, Garsija je uspela da zadrži fokus i isprati šestog nosioca Beloruskinje Arine Sabalenku 6-2 4-6 6-1.

Nakon što se izborila za prolaz kroz kvalifikacije, nova Francuskinja je zabeležila pobede nad tri najbolje 10 svetske protivnice, Marijom Sakari (4), Sabalenkom (7) i Džesikom Pegulom (8).

U prvom meču dana na blatnjavom centralnom terenu, Kvitova je imala problema da uđe u brzinu. Ali ona je proizvela neke od svojih najboljih tenisa kada je bilo važno tako što je razbila američkog favorita za početak trećeg seta i ponovo izborila mesto u nedeljnom finalu.

To će za 32-godišnju Čehinju označiti 40. finale VTA Tour pojedinačno, ali prvo u Sinsinatiju.

„Očekivala sam da će biti teško, ali nisam očekivala da će biti tako teško“, rekla je Kvitova, koja će se u ponedeljak vratiti među prvih 20 na svetskoj rang listi. „Baš me briga za plasman.

„Biti u finalu je naravno važnije, zato igram tenis da bih bila u finalu i borila se za trofej.

Kiz, šampion Sinsinatija 2019. godine, brzo je počeo i dobio je rani brejk kada je Kvitova tri puta pogrešila. Zahvaljujući servis pauzu, Kiz je došao ispred 2-1.

Ali Kvitova je polako držala svoj servis i udarce sa terena pod kontrolom i vratila se na nivo od 3-3 dok je set prešao na tajbrejk koji je Kiz tvrdio sa 8-6.

U drugom, Kvitova je preuzela komandu tako što je jurišala sa 5-2, ali se onda trudila da zatvori rezultat dok je Kiz uzvratila na 5-4.

Servirajući po drugi put za set, Kvitova ne bi prokockala još jednu šansu da konkurs odluči.

Kvitova je odmah izvršila pritisak, razbijajući Kisa gromoglasnim forhendom riternom da bi ugrabila rani brejk.

Zaostavši 4-3, Kiz je imao odličnu priliku da se vrati na nivo sa tri brejk lopte. Ali nije uspela da preokrene igru pošto je Kvitova uzvratila za držanje, a zatim još jednom brejkom zapečatila svoje mesto u finalu.

Garsija, koja vodi VTA Tour u asovima, dominirala je u prvom setu, posebno na svom servisu, gde je bila 100% na osvojenim prvim servis poenima.

Francuskinja je bila dva za dva u prilikama za brejk, uključujući i jednu za osvajanje prvog seta, dok Sabalenka nije mogla da iskoristi nijednu brejk šansu.

Garsija je imao potpunu kontrolu kada je meč prekinut zbog kiše pri rezultatu 1-1 u drugom. Ali kada je igra nastavljena, od odlaganja je koristila Sabalenka.

Oba igrača su se mučila da zadrže servis nakon restartovanja. Bilo je pet uzastopnih brejkova dok se Sabalenka konačno nije održala da pođe sa 5-3 na putu do izjednačenja.

Drugo kašnjenje u kiši došlo je pri 3-1 u trećem, odmah nakon što je Garsija razbio Sabalenku. Ali ovoga puta, kada je igra ponovo počela, Francuskinja je pobedila naredne tri utakmice da bi završila dug dan pobedom.