Karl-Hajnc Rumenige novi ambasador Sportskih igara mladih

Karl-Hajnc Rumenige novi ambasador Sportskih igara mladih

Nekadašnji nemački fudbaler Karl-Hajnc Rumenige imenovan je za ambasadora Sportskih igara mladih na specijalnoj svečanosti u Beogradu.

Svečanosti u Sava centru prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Posle predsednika Evropske fudbalske unije, Aleksandera Čeferina, predsednika Pari Sen Žermena Nasera Al-Kelaifija, Predraga Mijatovića i Nemanje Vidića, velikoj porodici ambasadora Sportskih igara mladih priključio se nekadašnji nemački reprezentativac i sadašnji funkcioner Uefe i Bajerna iz Minhena – Karl-Hajnc Rumenige.

Prikazan je kratak film o prebogatoj igračkoj karijeri Rumenigea. Nemac je osvojio titulu prvaka Evrope sa Nemačkom 1980. godine i osvajač dva Kupa šampiona i dve titule šampiona Nemačke. Osvojio je dve Zlatne lopte, a igrao je i dva finala Mundijala.

„Ovo je za mene veoma emotivan trenutak što sam ponovo u Beogradu. Imam petoro dece i osam unučadi. Deca su moj život, a Igre mladih su fenomenalan projekat. Čestitam svima koji učestvuju u ovom projektu. Sport spaja ljude i decu i čini ih nasmejanim. Ponosan sam na ulogu ambasadora i učiniću sve da vas podržim“, rekao je Rumenige. 

Veliku ulogu u okviru revijalnog dela programa imala su deca iz svih zemalja u kojima se Igre održavaju: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Kroz njihovu aktivnost na najbolji način je dočaran duh i glavna misija Igara, koje su tokom 27 godina postojanja okupile više od 2,7 miliona dece i mladih.

Svečanosti je prisustvovao i veliki broj zvanica iz političkog, ekonomskog, sportskog života Srbije, regiona, ali i Evrope.