Nikola Jokić proglašen za najboljeg igrača Zapadne konferencije NBA lige

Nikola Jokić proglašen za najboljeg igrača Zapadne konferencije NBA lige

Srpski košarkaš Nikola Jokić ponovo je pokazao svoju izuzetnu igru i veštinu, osvojivši titulu najboljeg igrača nedelje u Zapadnoj konferenciji NBA lige. Jokić je bio ključni igrač u vođenju Denver Nagetsa do tri pobede u poslednjoj nedelji regularnog dela šampionata, čime su obezbedili drugo mesto pred plej-of.

U četiri meča, Jokić je prosečno beležio impresivnih 26,5 poena, 11,5 skokova i 7,8 asistencija po utakmici. Njegova dominacija na terenu bila je ključna za uspeh Denvera i potvrda njegove izuzetne igračke sposobnosti.

Osim što je proglašen za najboljeg igrača nedelje, nedavno je Nikola Jokić postao i jedan od deset najuspešnijih košarkaša u četiri statističke kategorije tokom sezone. On je ukupno drugi po broju ostvarenih asistencija (708), treći po broju skokova (978), peti po broju postignutih poena (2085), dok se nalazi na osmom mestu po broju ukradenih lopti u sezoni (108).

Jokićeva konstantna izvanredna forma i doprinos timu čine ga ne samo jednim od najboljih igrača u NBA ligi, već i istinskom zvezdom koja se ističe na terenu.