Izveštaj daje Brazilu veću ocenu od Nemačke/Holandije/Belgije za Svetsko prvenstvo za žene 2027

Izveštaj daje Brazilu veću ocenu od Nemačke/Holandije/Belgije za Svetsko prvenstvo za žene 2027

Ponuda Brazila za Svetsko prvenstvo za žene 2027. rangirana je više od ponude koju su podnele Nemačka, Holandija i Belgija u izveštaju o proceni koji je FIFA objavila u utorak.

Kongres FIFA bi trebalo da glasa o dve ponude 17. maja na sastanku u Bangkoku. To će biti prvi put da će članovi rukovodećeg tela fudbala održati otvoreno glasanje za određivanje domaćina turnira.

Na osnovu tehničke procene, ponuda Brazila je dobila prosečnu ocenu 4,0 od 5, dok je zajednička evropska ponuda dobila 3,7.

Radna grupa za procenu ponuda utvrdila je da se obe ponude kvalifikuju za razmatranje „zbog toga što su obe premašile minimalne zahteve za hostovanje“ u tehničkoj proceni.

Sjedinjene Države i Meksiko su prošle nedelje povukle zajedničku ponudu. Američki fudbal saopštio je da će se savezi umesto toga fokusirati na domaćinstvo turnira 2031. Južna Afrika je odustala od svoje ponude krajem prošle godine, rekavši da će se takođe okrenuti 2031.

Brazil je bio domaćin Svetskog prvenstva za muškarce 1950. i 2014. Svetsko prvenstvo za žene nikada nije bila domaćin južnoameričke zemlje.

Nemačka je bila domaćin Svetskog prvenstva za žene 2011.

Svetsko prvenstvo za žene 2023. održano je u Australiji i Novom Zelandu i prvo su ga domaćini dve nacije.