Južna Koreja propušta muški fudbalski turnir na Olimpijskim igrama prvi put od 1984. godine

Južna Koreja propušta muški fudbalski turnir na Olimpijskim igrama prvi put od 1984. godine

Južna Koreja doživela je iznenađujući poraz od Indonezije u četvrtfinalu Kupa Azije do 23 godine, propuštajući tako prvi put u istoriji muški fudbalski turnir na Olimpijskim igrama od 1984. godine.

Tri najbolja tima sa ovog turnira kvalifikuju se za Olimpijske igre u Parizu, ali je Indonezija šokirala Južnu Koreju pobedom u raspucavanju rezultatom 11-10, nakon što je rezultat ostao nerešen 2-2 kroz produžetke.

Rafael Struik doveo je Indoneziju u prednost u 15. minuti, ali je autogol Komanga Teguha izjednačio rezultat u 45. minuti. Ipak, Struik je ponovo postigao gol pre kraja poluvremena.

Jeong Sang-bin izjednačio je na 14 minuta pre kraja, iako je Južna Koreja ostala s desetoricom igrača nakon što je Li Jang-jun dobio crveni karton deset minuta ranije.

Pobednički gol za Indoneziju postigao je Pratama Arhan u raspucavanju, nakon što je Li Kang-hi promašio svoj udarac.

U drugom četvrtfinalu, Japan je pobedio domaćina Katar sa 4-2 nakon produžetaka, ostajući tako na kursu za osmi uzastopni nastup na Olimpijskim igrama.

Fuki Jamada je postigao gol za Japan, ali su Ahmed Al-Ravi i Jassem Gaber doveli Katar u vođstvo. Seiji Kimura i Mao Hosoja postigli su golove za Japan, a Kotaro Učino je obezbedio pobedu u produžecima.

U petak, branilac titule Saudijska Arabija igra protiv Uzbekistana, dok se Irak sastaje sa Vijetnamom. Tim koji završi na četvrtom mestu igraće plej-of utakmicu protiv Gvineje u maju za poslednje mesto na Olimpijskim igrama u Parizu.