Modrić: Hrvatska se ne plaši nijednog tima u nokaut fazi

Modrić: Hrvatska se ne plaši nijednog tima u nokaut fazi

AL RAJAN, Katar – Hrvatska će bez straha pristupiti nokaut fazi Svetskog prvenstva jer ima sposobnost da zagorča život svakom protivniku, rekao je kapiten Luka Modrić u četvrtak nakon što je njegova ekipa osvojila drugo mesto u Grupi F. sa nerešenim rezultatom 0:0 protiv Belgije, prenosi Rojters.

Vicešampioni Svetskog prvenstva 2018, koji se susreću sa Japanom u šesnaestini finala, dobro su uspeli da otupe napad Belgije koji je nabijen talentom i da svoje evropske rivale prerano napusti.

„Mislim da smo zaslužili da pobedimo. Danas smo imali zaista težak meč“, rekao je Modrić novinarima.

„Veoma je važno da smo u osmini finala. Nemam preferencija za narednu rundu. Ko god da nam bude protivnik, daćemo sve od sebe.

„Borićemo se, trudićemo se da se trudimo, bilo da je u pitanju Španija, Kostarika, Japan ili Nemačka. Sve će biti teško, ali će im biti teško i protiv Hrvatske.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić priznao je da je njegov tim imao sreću protiv Belgije, ali je rekao da je zadovoljan načinom na koji su kontrolisali meč u velikim intervalima.

„Bili smo sjajni, posebno u prvih pola sata. Imali smo mnogo šansi, ali za očekivati je da će i Belgija imati šanse, a imali smo sreće što nisu iskoristili nijednu“, rekao je on.

Dalić je rekao da je turnir doneo mnoga iznenađenja i predvidio da bi moglo biti još toga jer je Svetsko prvenstvo pomereno sa svog uobičajenog mesta u junu i julu na sredinu novembra kako bi se izbegle najveće letnje vrućine u Kataru.

„Mnoge utakmice su imale iznenađujuće ishode na ovom Svetskom prvenstvu“, rekao je on. „Danska i Belgija nisu prošle u sledeću fazu i možda je tome doprineo period u kojem se igra Svetsko prvenstvo.

„Ovo je sredina sezone, period u kojem se ove godine igra Svetsko prvenstvo daje timovima nižeg ranga šansu da se odmore više igrača.

„(Ali) nije važno sa kojim timom se suočavamo, ako igramo na ovom nivou ne plašimo se nikoga.

Dalić je rekao da je njegov tim dao sve od sebe da pobedi Belgiju.

„Želeli smo da pobedimo. Znali smo rezultat Kanade i Maroka“, dodao je on. „Nismo pravili kalkulacije o našem meču, ali Belgija je vrhunski tim. Nismo želeli samo jedan bod, želeli smo pobedu.“