Holandski vezista Frenkie de Jong će propustiti Euro 2024 zbog povrede skočnog zgloba

Holandski vezista Frenkie de Jong će propustiti Euro 2024 zbog povrede skočnog zgloba

Holandski vezista Frenkie de Jong neće učestvovati na Evropskom prvenstvu 2024. nakon što nije uspeo da se oporavi od povrede skočnog zgloba, što predstavlja značajan udarac za ambicije tima.

Holandski fudbalski savez saopštio je da zvezda Barselone neće biti dostupna za turnir u Nemačkoj. De Jong je gledao sa klupe dok je tim Ronalda Kumana savladao Island sa 4:0 na svom poslednjem pripremnom meču, održanom u ponedeljak u Roterdamu.

„Neće biti dovoljno spreman da igra na ovom nivou naredne tri nedelje,“ izjavio je Kuman. „Nema smisla da ga držimo sa nama.“

Holandski zvaničnici naveli su da su testovi pokazali da De Jongov skočni zglob još nije dovoljno otporan za takmičarski nivo.

Kuman će kasnije odlučiti da li će pozvati zamenu za De Jonga. Tijani Rejnders, vezista Milana, igrao je u veznom redu u De Jongovom odsustvu u ponedeljak.

Još jedan udarac za tim je povreda drugog veziste, Teuna Koopmeinersa, koji se povredio na zagrevanju za meč protiv Islanda. Kuman je rekao da čekaju rezultate testova koji se očekuju u utorak, dodajući: „Imam loš predosećaj.“

Holandija, evropski šampion iz 1988. godine, igra protiv Poljske u svom prvom meču Grupe D u nedelju u Hamburgu, pre nego što će se suočiti sa vicešampionom Svetskog prvenstva, Francuskom, i završiti grupnu fazu protiv Austrije.

Poljski napadači Robert Levandovski i Karol Sviderski takođe su u nedoumici za Euro 2024. nakon što su se povredili tokom pripremne utakmice u kojoj je Poljska pobedila Tursku sa 2-1 u ponedeljak.