Đanis Antetokumpo propušta drugu utakmicu plej-ofa zbog povrede leve potkolenice

Đanis Antetokumpo propušta drugu utakmicu plej-ofa zbog povrede leve potkolenice

Đanis Antetokumpo, zvezda Milvoki Baksa, propustio je drugu utakmicu serije prvog kola plej-ofa protiv Indijana Pejsersa u utorak uveče zbog dugotrajnog naprezanja leve potkolenice.

Ovo je već drugi put da Antetokumpo propušta utakmicu u ovoj seriji, budući da je takođe izostao iz prvog susreta i poslednje tri utakmice regularne sezone.

Trener Baksa, Dok Rivers, izjavio je tokom medijske konferencije pre utakmice da je Antetokumpo bio bliži povratku, ali da je ipak odlučeno da ne igra.

Baksi su ipak uspeli da ostvare pobedu u prvoj utakmici protiv Pejsersa, a ključnu ulogu je odigrao Damian Lillard postigavši 35 poena, sve u prvom poluvremenu.

Antetokumpo je i ranije imao problema sa povredama u postsezoni, uključujući i propuštanje utakmica zbog povrede skočnog zgloba 2020. godine i problema sa kolenom tokom finala Istočne konferencije 2021. Međutim, uspeo je da se vrati i odvede Bakse do osvajanja titule šampiona.

Ova povreda predstavlja novi izazov za Bakse, ali će se očekivati da se Antetokumpo vrati kada bude spreman kako bi pomogao ekipi u ostvarivanju ciljeva u plej-ofu.