Embiid ponovo povređen na utakmici protiv Niksa: Strah od povrede levog kolena

Embiid ponovo povređen na utakmici protiv Niksa: Strah od povrede levog kolena

Džoel Embiid, zvezda Filadelfija 76ersa, napustio je prvu utakmicu serije prvog kola protiv Njujork Niksa nakon što je ponovo povredio svoje hirurški sanirano levo koleno. Incident se dogodio u subotu uveče tokom snažnog zakucavanja, kada se Embiid prilikom sletanja uhvatio za koleno i pao na teren.

Ovaj neželjeni događaj odvijao se samo 2 minuta i 37 sekundi pre kraja druge četvrtine. Nakon pada, Embiid je odmah osetio bol i potom je otišao do svlačionice, ne vraćajući se na teren do kraja prvog poluvremena.

Ovo nije prvi put da se Embiid suočava sa povredama na levoj nozi. Ranije ove sezone, 30. januara, pokidao je meniskus na levom kolenu tokom utakmice protiv Golden Stejta, nakon čega je morao da prođe kroz hiruršku intervenciju. Iako se vratio na teren početkom ovog meseca kako bi pomogao svojoj ekipi u plej-ofu, povrede na kolenu i dalje mu zadaju probleme.

Prethodno ozleđeno koleno i dalje je predmet brige za Embiida i njegov tim, s obzirom na to da je bio naveden kao sumnjiv ulazak u utakmicu protiv Niksa. Dozvoljeno mu je da igra samo nakon što je prošao posebne medicinske testove, ali ovaj incident pokazuje da je njegovo zdravlje i dalje pod velikim upitnikom.

Za 76erse, gubitak Embiida na terenu predstavlja značajan udarac, s obzirom na njegovu ključnu ulogu u timu. Dok se čekaju dalje informacije o ozbiljnosti povrede, navijači će držati fige da se Embiid što pre oporavi kako bi nastavio sa svojim neospornim doprinosom ekipi.