Đoković pogođem zatvaranjem bivšeg trenera Bekera

Đoković pogođem zatvaranjem bivšeg trenera Bekera

Prvi teniser sveta Novak Đoković izjavio je da mu je srce slomljeno kada je bivši trener i teniska legenda Boris Beker bio u zatvoru pre vikenda.

Nakon što je proglašen krivim za prikrivanje imovine i kredita u vrednosti od oko 3 miliona dolara u stečaju 2017. godine, 54-godišnji Beker je u petak stavljen iza rešetaka u Velikoj Britaniji na dve i po godine i mora da služi najmanje godinu dana. i po njegove kazne pre nego što stekne pravo na uslovni otpust.

Nemac mu je bio trener od 2014. do 2016. godine i za šest od osvojenih 20 grend slem pobeda. Đoković se oglasio povodom njegovih pravne probleme ovog vikenda uoči Otvorenog prvenstva u Madridu.

„Samo mi je slomljeno srce zbog njega“, rekao je Đoković novinarima. „On je prijatelj, dugogodišnji prijatelj, i trener tri, četiri godine. Neko koga smatram bliskim u svom životu i [neko] ko je mnogo doprineo mom uspehu u karijeri.“

„Bio sam samo slomljenog srca. Ne znam šta više od toga da kažem. Neću da ulazim u detalje presude, jer nisam u poziciji da to uradim. Ali kao njegov prijatelj, ja sam veoma tužan zbog toga kroz šta prolazi. Nema mnogo toga što možete da kažete“, nastavio je Đoković.

„Samo se nadam da će proći kroz ovaj period koji mora da bude u zatvoru i da će, znate, kada izađe, moći da živi svoj život kao, ne znam da li ćemo iskoristiti reč ‘normalno’, jer se život definitivno menja… Mislim, za bilo koga ko ide u zatvor, pogotovo na tako dugo vreme“, utihnuo je Đoković.

„Tako da ne znam kako će se stvari odvijati po njega. Samo se molim za njega. Nadam se da će stvari biti dobro što se tiče njegovog zdravlja, njegovog mentalnog zdravlja, jer će to biti najizazovniji deo“, zaključio je Đoković. .

Trenutno se priprema za Otvoreno prvenstvo Francuske na kojem je aktuelni šampion, a koji je opisao kao „krajnji cilj“ sezone na šljaci, Đoković bi mogao da se sukobi sa generacijskim rivalom Rafaelom Nadalom na Otvorenom prvenstvu u Madridu, a Španac se vratio sa stresa na rebrima. povreda preloma.

U mogućem ponavljanju njihovog epskog polufinala 2021. godine, ponovni susret parova na Rolan Garosu od 22. maja pa nadalje može takođe da odredi da li Đoković može da izjednači Nadalovu 21 pobedu na grend slem turnirima ili da li bi Nadal mogao dalje da nadmaši Srbinu od 20.