Đoković pobedio Tima van Rajthovena

Đoković pobedio Tima van Rajthovena

Novak Đoković je u nedelju pobedio Tima van Rajthovena i zauzeo mesto u četvrtfinalu Vimbldona i osetio veliko olakšanje što je obavio posao uoči policijskog časa u 23:00 BST.

Prvi teniser sveta Đoković je na centralnom terenu ispratio debitanta na Vimbldonu sa 6-2 4-6 6-1 6-2 i postavio intrigantan okršaj osmine finala sa Janikom Sinerom.

Međutim, ovo takmičenje nije išlo na ruku braniocu titule, pošto je Van Rijthovenov prikaz u drugom setu sugerisao da će Đoković morati da kopa duboko.

Ali Đokovićev odgovor je bio snažan, pošto je pao u samo tri gema u naredna dva seta, impresivno oduševivši 25-godišnjeg Holanđanina i stigao do 13. četvrtfinala Vimbldona.

To je bila i Đokovićeva 25. uzastopna pobeda na Vimbldonu, niz koji je samo tri puta bolji u SV19.

Neko vreme se činilo da postoji realna pretnja da će Van Rijthoven odvesti meč u drugi dan, sa policijskim časom koji se nazire.

Đoković je sugerisao da nije u potpunosti svestan roka, a to je samo povećalo njegovo olakšanje nakon što je ostvario pobedu sa 22 minuta do kraja.

Govoreći na sudu nakon toga, Đoković je rekao: „Ne znam da li je bio policijski čas u 23 sata? Da li je to još uvek?“

„Imam sreće, imam sreće. I to je samo 20 minuta, tako da sam srećan. Imao sam prethodno iskustvo da sam igrao meč pod krovom protiv [Rafaela] Nadala pre nekoliko godina, a nikada nije zaista prijatno ako ne možete da završite meč istog dana. Drago mi je što jesam i sada se radujem sledećem izazovu.“

Konkretno o Van Rijthovenu, Đoković je dodao: „Bio je veoma čvrst, on je na neki način novo lice na turneji i zapravo je osvojio svoj prvi ATP meč na turniru koji je osvojio pre nekoliko nedelja u svojoj zemlji, pobedivši igrače u prvih pet, top 10 u svetu.

„Bio je u nizu na ovoj podlozi, tako da sam znao da neće biti lako sa tim servisom i sa mnogo talenta, sjajnim dodirom i moćnim forhendom. Može da napravi mnogo štete.

„Trebalo mi je malo vremena da se naviknem na njegov tempo, a uslovi pod krovom su malo drugačiji, malo klizavi, tako da je potrebno malo prilagođavanja, ali generalno sam dobro zatvorio meč.