Rudi Gobert propušta drugu utakmicu protiv Denver Nagetsa zbog rođenja deteta

Rudi Gobert propušta drugu utakmicu protiv Denver Nagetsa zbog rođenja deteta

Minesota Timbervulfsi suočavaju se s odsustvom centra Rudija Goberta u drugoj utakmici polufinalne serije Zapadne konferencije NBA lige protiv Denver Nagetsa zbog ličnog razloga – Gobert je hitno napustio tim kako bi bio uz svoju verenicu koja je rano u ponedeljak rodila sina.

Planovi da se Gobert vrati u Denver na vreme za utakmicu izmenjeni su zbog nepredviđenih vremenskih uslova, jer je snažan vetar u Koloradu poremetio vazdušni saobraćaj.

Trener Minesote, Kris Finč, izjavio je da su razmatrali opcije, ali da su vremenski uslovi otežali povratak Goberta na vreme za utakmicu.

Gobert je odigrao ključnu ulogu u pobedi Vukova u prvoj utakmici serije, a njegovo odsustvo će zahtevati prilagođavanje strategije tima Minesote. Ipak, Finč ističe da se sve vrti oko Karla-Entonija Taunsa (KAT), koji će imati ključnu ulogu u igri.

Iako je Džamal Marej bio na listi sumnjivih za Nagetse zbog povrede lista, očekuje se da će biti u startnoj postavi. Tim Minesote je u dobrom zdravstvenom stanju, osim trenera koji se oporavlja od operacije desnog kolena.

Finč je pratio utakmicu sa druge strane terena, budući da je prošle nedelje operisan, a Micah Nori je preuzeo vođenje ekipe na klupi. Finč je pohvalio Norija, ističući njegovu sposobnost upravljanja igrom.