Čelsi donosi odluku o Ronaldu

Čelsi donosi odluku o Ronaldu

Čelsi je odlučio da ne ide na potez za Kristijana Ronalda nakon što mu je ponuđena šansa da potpiše portugalsku zvezdu, koja ovog leta želi da obezbedi izlazak iz Mančester junajteda.

Nagađanja su povezivala Ronalda sa potencijalnim prelaskom na Stamford Bridž nakon što je objavljeno da se njegov agent Horhe Mendes sastao sa novim vlasnikom Čelsija Todom Boehlijem poslednjih nedelja.

Navodi se da je Boehli bio zaintrigiran mogućnošću dovođenja petostrukog osvajača Zlatne lopte kao potpisivanja izjave u svom prvom prelaznom roku otkako je preuzeo klub od ruskog milijardera Romana Abramoviča.

Međutim, kaže se da je menadžer Čelsija Tomas Tuhel bio daleko manje zainteresovan za tu ideju, sa posebnim sumnjama u to kako bi se 37-godišnjak uklopio u njegov sistem.

Veruje se da je Tuhel imao poslednju reč, a Plavi su tu ideju odbacili iz daljeg razmatranja kako stvari stoje, izvestili su u sredu guru za transfere Fabricio Romano.

Umesto toga, Čelsi je fokusiran na jačanje drugih oblasti tima, posebno na potrebu za odbrambenim pojačanjima.

Boehli je već napravio krilnog igrača Raheema Sterlinga kao prvo veliko pojačanje u svojoj novoj eri u klubu, dovodeći englesku zvezdu za honorar od 50 miliona funti (59 miliona dolara) od Mančester sitija.

Za londonski klub se takođe kaže da će centar beka Napolija i Senegala Kalidu Kulibali uskoro doći. Na drugom mestu, defanzivac Mančester sitija Nejtan Ake je moguća meta, kao i Žil Kounde iz Sevilje.

Govoreći za medije o Čelsijevoj predsezonskoj turneji po SAD ove nedelje, Tuhel je bio zatvoren u vezi sa Ronaldom, ali je jasno stavio do znanja da su odbrambeni potpisi prioritet nakon gubitka Antonija Rudigera i Andreasa Kristensena od Real Madrida i Barselone.

Prijavljeno omalovažavanje Čelsija usledilo je nakon tvrdnji o sličnim odbijanjima Ronalda iz Pari Sen Žermena i Bajerna iz Minhena, za koje se kaže da su obojica odbili šansu da potpišu napadača uprkos tome što im je ponuđena njegova usluga.

Neki su se naglas pitali gde to ostavlja reputaciju igrača koji sebe još uvek smatra među elitom u igri i koji je postigao 18 golova u 30 mečeva Premijer lige u neuspešnoj kampanji za Junajted prošle sezone.

Navodi se da je Ronaldo dobio ogromnu ponudu od neimenovanog saudijskog kluba u vrednosti od 300 miliona dolara tokom dve godine, iako očajnički želi da igra za tim koji se bori za titulu Lige šampiona – takmičenje koje je osvojio pet puta.

Napadač se nije pridružio Mančester junajtedu na njihovoj predsezonskoj turneji, koja je sada odvela tim u Australiju nakon što su ranije ove nedelje na Tajlandu savladali rivala iz Premijer lige Liverpul sa 4-0.

Upitan o Ronaldu po dolasku u Melburn, novi holandski menadžer Junajteda Erik ten Hag ponovo je insistirao da zvezda nije na prodaju.

„Dali smo izjavu [da Ronaldo neće otići] i ništa se nije promenilo“, rekao je Ten Hag uoči prijateljskog meča protiv tima A-lige Melburn Victori u petak uveče po lokalnom vremenu.

Ronaldu je ostala još godinu dana ugovora sa Junajtedom nakon što se prošlog leta vratio iz Juventusa, ali je bio frustriran nesposobnošću tima da obezbedi fudbal u Ligi šampiona nakon što su prošle sezone pali na šesto mesto u Premijer ligi.