Brazilski kralj UFC-a poručio Habibu da prestane da priča gluposti

Brazilski kralj UFC-a poručio Habibu da prestane da priča gluposti

Bivši kralj lake kategorije UFC-a Čarls Oliveira kritikovao je kolegu od 70 kg teškog Khabiba Nurmagomedova što je pričao „gluposti“ o njemu, dok Rus traži borbu između Brazilca i njegovog štićenika Islama Mahačova.

Oliveiri je oduzeta titula u lakoj kategoriji pre UFC 274 prošlog meseca, ali je potom ponovo postao prvi kandidat za pojas nakon što je pobedio Džastina Getija u prvoj rundi gušenjem.

U intervjuu od strane BT Sporta u bekstejdžu UFC 276 u Las Vegasu tokom vikenda, Oliveira je upitan za svoja razmišljanja o Nurmagomedovom nasleđu, zbog čega se Rus povukao sa 29-0 nakon što je takođe savladao Getija krajem 2020. godine, i nedavnog uvođenja Dagestanca u Galeriju slavnih.

„On vrlo zaslužuje da bude u Kući slavnih“, rekao je Oliveira. „Mislim da u vreme kada je bio šampion nije pričao toliko gluposti“.

„A sada radi, govori mnogo loših stvari. Stalno govori da ću izgubiti od ovog i onog. Tako da mislim da bi trebalo da drži jezik za zubima još malo i da bude malo tiši, a ne da priča gluposti“, predložio je Oliveira.

BT-a prenosi da su nedavno razgovarali sa Nurmagomedovom i da je on insistirao da ne namerava da „proziva ili vređa“ Brazilca i da samo želi da Mahačov dobije svoju šansu da se bori sa njim, Oliveira je ponovio svoju poentu.

„Kao što sam rekao, on je momak koji zaslužuje svo poštovanje na svetu. Momak koji je proveo celo vreme boreći se ne govoreći ništa. Ali on toliko želi ovu borbu da priča gluposti.“

„Poštujem sve njih. Ova borba će se desiti pre ili kasnije, ali mislim da sada nije pravi trenutak. Mislim da on [Mahačov] ne zaslužuje direktnu borbu za titulu, a šampion se zove Čarls Oliveira i ja sam tu“, naglasio je borac iz Sao Paula.

Na pitanje ko je njegov omiljeni protivnik, Oliveira je izjavio da želi da se vrati i odbrani svoj „pojas“ i suoči se sa čovekom koga je već prozvao u Konoru Mekgregoru.

„Ali nemamo ništa spremno“, priznao je Oliveira. „Najvažnije je da svi znaju da se šampion zove Čarls Oliveira“, poentirao je još jednom.

Suočavanje sa Mahačovim, ako Mekgregor i dalje ne bude spreman da se vrati nakon užasnog loma noge koji je pretrpeo protiv Dastina Poarijea prošle godine, Oliveira je primetio: „UFC želi ovo. Islam Makhačov želi ovo. Khabib puno priča“.

„Kao što sam rekao, ako toliko žele ovu borbu, neka stave puno novca na moj račun. Ne vidim ga još.“, zaključio je Oliveira.

Mahačov želi da se bori protiv Oliveire za šampionat, toliko da je javno izjavio da je spreman da otputuje u Brazil ako bude potrebno.

Neo Kuimica Arena u Sao Paulu, koja je dom Oliveirinog omiljenog fudbalskog tima Korintijansa i koja ima do 49.000 mesta na dan utakmice, a takođe je bila domaćin utakmica Svetskog prvenstva 2014, sugerisana je kao moguće mesto održavanja borbe.

Ako se borba tamo održi, stadion bi mogao da parira Areni da Baišada u Kuritibi kao rekorder za najposećeniji UFC šou u Brazilu, koji je posebno strastven prema MMA.

Na UFC 198 u maju 2016, 45.207 gledalaca videlo je Stipe Miočića kako je nokautirao lokalnog favorita Fabrisija Verduma i po prvi put postao šampion u teškoj kategoriji.