Frensis Tiafoe i Ben Šelton kreću u borbu za šampionsku titulu u SAD-u

Frensis Tiafoe i Ben Šelton kreću u borbu za šampionsku titulu u SAD-u

Uzbudljivi polufinalni mečevi na turniru muškog tenisa u SAD-u na šljaci doneli su iznenađujuće i napete borbe, pripremajući teren za spektakularno finale.

Branilac titule, Frensis Tiafoe, napravio je korak bliže odbrani svog naslova nakon što je u subotnjem polufinalu pobedio Lučana Darderija rezultatom 6-2, 7-6 (2). Tiafoe, trenutno rangiran na 21. mestu, pokazao je svoju odlučnost i agresivnost na terenu, osvajajući svoje prvo ATP finale u sezoni i postavljajući sebe kao potencijalnog ponovljenog šampiona ovog turnira.

„Bio je ovo odličan dan za mene“, izjavio je Tiafoe nakon meča, ističući svoju agresivnu igru i zadovoljstvo povratkom u finale. Takođe je primetio da mu igra na šljaci u Hjustonu, koja ima specifične karakteristike, omogućava da izrazi više svojih igračkih sposobnosti.

U drugom polufinalu, Ben Šelton je pokazao svoju izdržljivost i mentalnu snagu, preokrenuvši meč protiv Tomasa Martina Ečeverija sa 6-7 (4), 6-4, 6-4. Šelton, koji se nalazi na 16. mestu, izrazio je zadovoljstvo zbog svoje prve finalne borbe na šljaci, ističući da je imao potrebno strpljenje i fokus da se vrati u igru tokom drugog seta.

Ovaj finale obećava da će biti nezaboravan, s obzirom na prethodni susret između Tiafoea i Šeltona na Otvorenom prvenstvu SAD prošlog septembra, kada je Šelton izašao kao pobednik. Očekuje se da će obojica igrača dati sve od sebe kako bi osvojili titulu šampiona SAD-a na šljaci.