Benzema, Ronaldo i Haland nominovani za Zlatnu loptu

Benzema, Ronaldo i Haland nominovani za Zlatnu loptu

Napadač Real Madrida Karim Benzema nalazi se među 30 nominovanih u užem izboru za prestižni muški trofej Zlatne lopte, objavio je u petak organizator Frans fudbal magazina.

Francuski reprezentativac je imao neverovatnu sezonu za Real Madrid, postigao je 44 gola u 46 utakmica i pomogao im da osvoje Ligu šampiona i LaLigu.

Sedam puta aktuelni pobednik Lionel Mesi nije nominovan za ovogodišnju Zlatnu loptu prvi put od 2005. godine, kao ni njegov saigrač iz Pari Sen Žermena Nejmar.

Ostali nominovani su napadač Mančester junajteda Kristijano Ronaldo, napadač Mančester sitija Erling Haland – koji je upravo prešao u klub iz Borusije Dortmund – i najbolji strelac prošle sezone u Premijer ligi Mohamed Salah iz Liverpula.

Među 20 igračica u najužem izboru za Zlatnu loptu za žene je Ada Hegerberg iz Liona, koja je osvojila inauguraciono priznanje 2018. godine, i Aleksija Putelas iz Barselone.

Nominovan je i napadač Arsenala Bet Mid, koja je prošlog meseca sa domaćinom Engleskom osvojila Evropsko prvenstvo i proglašena za igrača turnira.

Čast za najboljeg igrača sveta biće uručena 17. oktobra. Trofej će se sada dodeljivati na osnovu regularne sezone od avgusta do jula, a ne na osnovu kalendarske godine.