Arteta: Arsenal prima previše jednostavnih golova

Arteta: Arsenal prima previše jednostavnih golova

Menadžer Arsenala Mikel Arteta pozvao je svoj tim da poboljša odbranu nakon što su morali da uzvrate da bi remizirali sa Sportingom iz Lisabona 2-2 u prvom meču osmine finala Lige Evrope u četvrtak.

Arsenal je poveo u 22. minutu preko Vilijama Salibe, ali je Gonkalo Inasio izjednačio u 34. minutu pre nego što je Paulinjo u 55. poveo na 2-1. Gosti su konačno izjednačili kada je Hidemasa Morita postigao autogol u 62. minutu, piše Rojters.

Arteta je bio nezadovoljan timom iz severnog Londona pošto su primili dva gola u drugoj uzastopnoj utakmici posle pobede u Premijer ligi od 3-2 nad Bornmutom prošlog vikenda.

„Primamo previše jednostavnih golova i pričali smo o važnosti kutija, a posebno u takmičenju gde se nalazite ili van njega“, rekao je Arteta novinarima.

„Danas se to nismo dovoljno dobro branili i moramo da budemo bolji od protivnika.

Arteta je rekla da timu nedostaje uobičajena pretnja u napadu zbog odsustva nekih ključnih igrača, uključujući napadača Gabrijela Žezusa koji tek treba da dođe u potpunu kondiciju nakon što je zadobio povredu kolena na Svetskom prvenstvu početkom decembra.

„Imali smo neke pozitive jer smo pokazali dosta otpornosti da se vratimo u igru, ali moramo mnogo bolje da branimo svoj boks i moramo da budemo u revanšu da bismo ih pobedili“, dodao je Arteta.

Revanš će se igrati na Emiratima 16. marta.

Lider Premijer lige Arsenal, koji ima pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti, otputovaće u Fulam na nedeljnu ligašku utakmicu.