Valensija pobedila Đironu, Kubo postiže gol za Sosijedad

Valensija pobedila Đironu, Kubo postiže gol za Sosijedad

MADRID – Đenaro Gatuzo je debitovao kao trener Valensije pobedom od 1:0 protiv Đirone u meču španske lige u kojem je njegov tim u nedelju tokom većeg dela drugog poluvremena igrao sa igračem manje.

Karlos Soler je realizovao jedanaesterac u nadoknadi vremena prvog poluvremena, a onda su domaćini izdržali uprkos isključenju Eraja Komerta direktnim crvenim kartonom ubrzo posle poluvremena na stadionu Mestalja.

Gatuzo je preuzeo Hozea Bordalasa, koji je otpušten uprkos tome što je Valensiju vodio do finala Kupa kralja u svojoj jedinoj sezoni. Valensija je prošle sezone završila na devetom mestu u ligi, a vlasnik kluba Peter Lim, singapurski biznismen, i dalje je na udaru navijača zbog svoje politike. Klub je smenio predsednika Anila Murtija sa njegove funkcije u maju nakon curenja privatnih razgovora zbog kojih je rukovodstvo kluba izgledalo loše.

Đirona, koja se vratila u prvu ligu posle trogodišnjeg odsustva, imala je muke uprkos muškoj prednosti i završila sa samo jednim pokušajem.

Takefusa Kubo je maksimalno iskoristio svoj debi za Real Sosijedad, postigavši pobedu tima od 1-0 protiv Kadisa.

Ovaj 21-godišnji japanski napadački vezni igrač igra još jednu sezonu na pozajmici iz Real Madrida, nakon što je igrao sa Majorkom, Viljarealom i Hetafeom.

Kubo je lepo ubacio Mikela Merina iza odbrambenog igrača Kadiza i pogodio udarcem iz unutrašnjosti u 24. minutu.

Sosijedad, koji je prošle sezone završio na šestom mestu u ligi, kontrolisao je veći deo meča na stadionu Nuevo Mirandilla. Samo nije uspela da ostvari veću pobedu zbog solidne igre golmana Kadisa Jeremijasa Ledesme.

Kadiz je jedva izbegao degradaciju prošle sezone, završivši tik iznad zone ispadanja.

Sosijedad gostuje Barseloni sledeće nedelje, dok Kadiz gostuje Osasuni u subotu.

Branilac titule Real Madrid debituje u promovisanoj Almeriji kasnije u nedelju.