Liga šampiona: Kasnim golom Liverpul pobedio Ajaks

Liga šampiona: Kasnim golom Liverpul pobedio Ajaks

Džoel Matip je postigao gol u 89. minutu — uz pomoć tehnologije na gol-liniji — i doneo Liverpulu pobedu od 2-1 nad Ajaksom i prve bodove u ovosezonskoj Ligi šampiona u utorak, piše AP.

Centralni bek je udario u zamah sa leve strane udarcem glavom koji je upravo prešao liniju pre nego što ga je odbranio igrač Ajaksa koji je pokrivao.

Navijači Liverpula zadržali su kolektivni dah na Enfildu pre nego što je sudija pokazao na sat da bi označio ogroman gol za engleski tim, koji je ponižen u porazu od Napolija sa 4-1 prošle nedelje u prvom kolu Grupe A.

U želji da se iskupi za poraz u Italiji koji je menadžer Jirgen Klop opisao kao najgori učinak u svom mandatu, Liverpul je počeo intenzivno, a Mohamed Salah je prekinuo niz od sedam utakmica Lige šampiona bez gola dovodeći tim u prednost u 17. mestu.

Mohamed Kudus je pogodio šut sa donje strane prečke za izjednačenje u 27. nakon što je vezista Ajaksa Edson Alavarez utrčao iza Trenta Aleksander-Arnolda i presekao centaršut nazad u kazneni prostor.

Liverpul je bio bolji tim u većini utakmica od kraja do kraja, ali nakon što je Darvin Nunjez pogodio gol pored gola, a Salah je pogodio odbijenu loptu u stativu, izgledalo je da to neće biti veče za domaći tim.

Sada, nakon Matipove kasne intervencije, Liverpul će krenuti u uzastopne utakmice protiv Rendžersa nakon međunarodnog prekida u dobrom srcu.

Pre početka, usledio je period ćutanja kao počast kraljici Elizabeti II, koja je umrla prošle nedelje u 96. godini. To je poštovano, osim nekoliko nasumičnih povika koji su brzo utihnuli.

Bila je to prva utakmica Liverpula od kraljičine smrti. Igrači oba tima nosili su crne trake na rukama za utakmicu.