Liga nacija: Italija napreduje; Engleska, Nemačka nerešeno

Liga nacija: Italija napreduje; Engleska, Nemačka nerešeno

U želji da povrate poštovanje nakon što nisu uspeli da se kvalifikuju za drugo uzastopno Svetsko prvenstvo, Italija se plasirala na završni turnir sledeće godine u Ligi nacija pobedivši Mađarsku sa 2-0 zahvaljujući golovima Đakoma Raspadorija i Federika Dimarka u ponedeljak.

Italijani su se tako što su bili prvi u grupi u kojoj se nalaze i Engleska i Nemačka, pridružili Holandiji i Hrvatskoj u kvalifikacijama za fajnal-for, čiji će domaćini biti Holanđani u junu.

Portugal ili Španija će kompletirati postavu kada se suoče u utorak.

Za razliku od Italije, Engleska i Nemačka će ići na Svetsko prvenstvo u Kataru za manje od dva meseca i krenuće na Bliski istok nakon divljeg remija 3-3 na stadionu Vembli.

Zaostavši 2-0, Engleska je postigla tri gola u rasponu od 12 minuta od 71. – preko Luke Šoa, Mejsona Maunta i Harija Kejna – penala – da bi Kai Haverc nabacio na petljanje engleskog golmana Nika Poupa i izjednačio u 87.

Engleska serija bez pobede produžila se na šest utakmica, a tim Gereta Sautgejta završio je svoju kampanju u Ligi nacija bez pobede i ispao iz lige.

Nemačka nije u mnogo boljoj formi uoči Svetskog prvenstva, sa samo jednom pobedom u poslednjih sedam utakmica.

Italija je osvojila Grupu A3 sa 11 bodova, jednim više od Mađarske, kojoj je u Budimpešti bio potreban samo bod da se prvi put plasira na fajnal-for Lige nacija.

Italijanima je lakše da se kvalifikuju u finale Lige nacija nego na Svetsko prvenstvo. Došli su i do turnira 2021.