Medvedev se plasirao u polufinale Zapadnog i Južnog opena

Medvedev se plasirao u polufinale Zapadnog i Južnog opena

MEJSON – Najbolje rangirani Daniil Medvedev plasirao se u polufinale Zapadnog i Južnog opena u petak dok se priprema za odbranu titule na Otvorenom prvenstvu SAD, pobedivši 11. nosioca Tejlora Frica sa 7-6 (1), 6-3.

Medvedev, 26-godišnji Rus koji je zabranjen sa Vimbldona zbog invazije svoje zemlje na Ukrajinu, osvojio je Vestern & Southern Open 2019. U petak je izgledao oštrije nego prošle nedelje u Montrealu u porazu u osmini finala od Nika Kirjosa.

Medvedev će se u polufinalu suočiti sa br. 7 Stefanosom Cicipasom. Cicipas je nadživeo Džona Iznera sa 7-6 (5), 5-7, 6-3.

„Ponekad su prva kola Mastersa super teška“, rekao je Medvedev. „Kao da sam imao Kirgiosa u Montrealu. Svaki meč je test i do sada mi je ovde bilo sjajno. Obično su uslovi ovde prilično slični US Open-u, a kada mi ovde ide dobro, igram dobro na US Openu, tako da za sada izgleda ovako.”

Nepostavljena Amerikanka Medison Kiz, takođe pobednica 2019. godine, plasirala se u polufinale za žene pobedom od 6-2, 6-4 nad šampionkom Vimbldona Elenom Ribakinom. Kiz nije izgubila set u četiri meča, uključujući i poraz protiv najbolje rangirane Ige Sviatek u osmini finala.

Kiz će se suočiti sa dvostrukom šampionkom Vimbldona Petrom Kvitovom, koja je savladala Ajlu Tomljanović rezultatom 6-2, 6-3. Kvitova bez nosioca, 28. na rang listi, biće Keisova treća uzastopna protivnica sa grend slem titulom.

„Mislim da je tenis upravo takav“, rekao je Kiz. „Imamo dosta igrača koji nisu nosioci ili su u nižim (plasiranim) tinejdžerima koji su bili na suzama cele godine, a oni su i dalje, po mom mišljenju, vrhunski igrači ili su bivši šampioni. Jednostavno mislim da nema lakog žreba, čak i ako ne igrate sa igračem broj 1 ili 2.”

Šesti nosilac Arina Sabalenka pobedila je Šuai Žang sa 6-4, 7-6 (1).