Bajern pobedio Lajpcig u superkupu

Bajern pobedio Lajpcig u superkupu

Sadio Mane postigao je gol i pomogao Bajernu iz Minhena da savlada Lajpcig sa 5-3 i osvoji Nemački Superkup u subotu, kada su Bajer Leverkuzen i Keln poraženi u prvom kolu Kupa Nemačke.

Jamal Musiala, Mane i Benjamin Pavard su postigli golove u prvom poluvremenu dok je desetostruki šampion Bundeslige Bajern zapretio porazom u Lajpcigu. Ali gostima je bio potreban Leroj Sane da zabeleže pobedu u osmom minutu nadoknade nakon što su Marsel Halstenberg, Kristofer Nkunku i Danijel Olmo vratili Lajpcig u igru. Za Bajern je pogodio i Serž Gnabri.

Godišnji superkup između šampiona lige i kupa tradicionalno je zavesa za novu nemačku sezonu, ali mu je ta čast uskraćena zbog zagušenog rasporeda sa kup utakmicama koje su se odigravale već u petak i ranije u subotu, kada je trećeligaš Elversberg zapanjio Leverkuzen 4-3.

Patrik Šik je kasno postigao gol za Leverkuzen – koji je prošle sezone završio na trećem mestu u Bundesligi – ali je Elversberg preživeo četiri minuta nadoknade da bi se plasirao u drugo kolo.

Keln je izgubio od drugoligaša Jahn Regensburga sa 4-3 na penale nakon što je njihova utakmica završena rezultatom 2-2 uz produžetke. Bio je to repriza njihovog prethodnog sastanka u februaru 2021.

Volfsburg, drugi tim Bundeslige u akciji, savladao je četvrtoligašu Karl Cajs Jenu sa 1-0.

Paderborn je pobedio petoligaša Ajnhajt Vernigerode sa 10-0, dok su drugoligaši Hamburger SV, St. Pauli, Fortuna Diseldorf, Grojter Firt i Hajdenhajm prošli kroz svoje utakmice.

Borusija Dortmund i Štutgart napredovali su u petak.

Kup utakmice Bajerna i Lajpciga odložene su za kraj avgusta zbog učešća u superkupu.