Đokoviću produžen karantin u Melburnu

Đokoviću produžen karantin u Melburnu

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, uspeo je da odloži deportovanje iz Australije, te će do ponedeljka ostati Melburnu kada se očekuje zvanična presuda suda.

Đokoviću je u sredu zabranjen boravak u Australiji jer nije imao potrebnu dokumentaciju u zdravstvenom izuzeću koje je dobio od države Viktorije.

Došlo je do nesporazuma, Novak je navodno preležao virus korona u poslednjih šest meseci i kako se ta stavka nalazi u neophodnim dokumentima za dobijanje izuzeće,komisija mu je odobrila da zaigra na Australijan openu.

Ipak, ispostavilo se da to više ne važi, da nije dovoljan razlog da bi se dobila viza za boravak u Australiji i ceo slučaj je prevabačen Saveznom sudu.

Mnogi su očekivali da će sud odmah, istog dana doneti odluku od deportovanju Novaka Đokovića, ali srpski tim uložio je žalbu i ona se sada razmatra.

Sud ima vremena do ponedeljka do 10 časovada proceni ko je u pravu i nakon toga će saopštiti konačnu odluku. Đoković će minimum do ponedeljka biti u Melburnu, a nadamo se da će produžiti boravak i da će učestvovati na Australijan openu.