Đoković sleteo na Istanbul, očekuje ga prvi meč još od Vimbldona

Đoković sleteo na Istanbul, očekuje ga prvi meč još od Vimbldona

Najbolji srpski teniser Novak Đoković doputovao je u Izrael, gde će u tekućoj sedmici nastupiti na ATP 250 turniru, koji se održava u Tel Avivu. Trenutno sedmi igrač planete se po sletanju upisao i u knjigu gostiju. Slavni teniser je doputovao iz Londona, u kojem je nastupio na egzibicionom „Lejver kupu“ i igrao za Tim Evrope.

Prvi protivnik Đokoviću, koji je slobodan u prvom kolu, biće bolji iz duela iz duela koji igraju Tijago Monteiro i Pablo Anduhar.

„Šalom, Izraele. Veoma sam srećan i uzbuđen zbog toga što sam se vratio u Izrael. Radujem se ovom sjajnom iskustvu“, napisao je po dolasku Đoković, koji će u Tel Avivu zaigrati na ATP turu prvi put od finala Vimbldona u kojem je u julu pobedio Nika Kirjosa.

U četvrtfinalu moguć rival Đokoviću je Holanđanin Talon Grikspor, a ukoliko prođe i tu prepreku u polufinalu Srbin može da igra protiv Dijega Švarcmana ili Aslana Karaceva.

Turnir u Tel Avivu vraća se na kalendar ATP prvi put od 1999. godine. Novak će u Tel Avivu nastupiti i u dublu , a partner će mu biti domaći teniser Jonatan Erlih, 45-godišnjak kojem će ovaj turnir biti poslednji u karijeri. Đoković je u paru sa Erlihom 2011. godine u Kvinsu došao do svog zasad jedinog trofeja u karijeri u konkurenciji parova.

Đokovića, osvajača 21 grend slem trofeja, posle nastupa u Tel Avivu očekuje i ATP 500 turnir u kazahstanskom Nur-Sultanu , koji traje od trećeg do devetog oktobra. Potom je prijavljen za masters u Parizu (počinje 31. oktobra) i Završni masters u Torinu (počinje 13. novembra). Moguće je da će najbolji srpski teniser nastupiti i na ATP 500 turniru u Beču, koji počinje 24. oktobra.