Novak u polufinalu Vimbldona!

Novak u polufinalu Vimbldona!

Treći put u karijeri na Vimbldonu, Novak Đoković je uspeo da dobije meč, posle izgubljena dva seta. Srbin je posle velikog preokreta savladao Italijana Janika Sinera 5:7, 2:6, 6:3, 6:2 i ušao u polufinale najprestižnijeg turnira na svetu. Za mesto u finalu Novak će odmeriti snage sa boljim iz duela Nori – Gofan.

Odlično je Đoković otvorio meč i poveo 4-1 delovalo je da će lako doći do prvog seta. Propustio je Srbin i jednu brejk loptu za 5-1 i od tog trenutka sve se okrenulo u korist mladog Italijana. Zaigrao je Siner kao u transu, osvojio šest od sedam gemova i stigao do prvog seta.

Isti trend je nastavljen u drugom setu. Italijan je potpuno kontrolisao dešavanja na terenu. Napravio je brejk u trećem gemu, dodao još jedan u sedmom i stigao na set do prolaza u polufinale.

Međutim, tada se Novak probudio. Već na startu trećeg dela stavio je do znanja da je u mnogo boljem ritmu. Oduzima servis rivalu u četvrtom gemu i to je pokrenulo lavinu. Bez mnogo muke privodi posao kraju u trećem setu i smanjuje na 2:1.

Još bolji je bio Srbin u četvrtom setu. Za tili čas je sjajnom igrom poveo 4:0 i bilo je jasno da će meč otići u peti set. Uspeo je Siner samo da upiše dva gema i meč je ušao u peti set.

Bilo je jasno da Novak ima mnogo više iskustva u ovakvim situacijama. Poveo je Janik 1:0 u petom setu, ali Đoković lako poravnava i onda pravi ispostavilo se odlučujući brejk za 2:1. Nije više bilo dileme i Srbin je četvrtu godinu zaredom ušao u polufinale Vimbldona.