Norvežanin Ruud savladao Runea i izborio se za polufinale na French Open-u

Norvežanin Ruud savladao Runea i izborio se za polufinale na French Open-u

Četvrti nosilac Norveške Kasper Rud pobedio je u sredu 20-godišnjeg Holgera Runea iz Danske rezultatom 6-1 6-2 3-6 6-3, drugu godinu zaredom i izborio se za polufinale Otvorenog prvenstva Francuske, prenosi Rojters.

Par se sastao u istoj fazi u meču lošeg raspoloženja 2022. godine, a Ruud je izašao kao pobednik u četiri seta pre nego što je pao u finalu od 14-strukog šampiona Rafaela Nadala.

Iako je ovogodišnjem skandinavskom okršaju nedostajala žilavost, bio je podjednako zadivljujući iako je na početku izgledao jednostrano.

Šesti nosilac Rune, koji je pobedio Ruuda na Otvorenom prvenstvu Italije prošlog meseca, zatrpao je teren sa 26 neiznuđenih grešaka u prva dva seta.

Sve je to bio posao za Ruuda, koji će u petak igrati protiv Aleksandra Zvereva, a on je u drugoj utakmici slomio mladog Danca na 3-0.

Bilo je još gore za Runea kada su dve uzastopne duple greške i forhend u mrežu dale Ruudu još jedan brejk da bi poveo sa 5-1 pre nego što je zapečatio prvi set gem kasnije.

Rune je lako zabio u mrežu i odbacio servis u prvom gemu drugog seta.

Njegov protivnik je bio model doslednosti u ranoj fazi, sveo je neiznuđene greške na minimum i primorao svog mlađeg rivala da ih umesto toga pravi.

Još jedan lagani forhend Runea u mrežu doneo je Ruudu vođstvo od 4-1 pre nego što je brzo pomerio dva seta.

Danac, međutim, još nije bio gotov, uhvatio je svoj prvi brejk na početku treće i preokrenuo situaciju.

Uz glasne krike i povike ‘ajde’ nakon svakog pojedinačnog pobedničkog poena, Rune je osvojio treći set, dodavši znatnu snagu svojoj osnovnoj igri.

Ali Norvežanin se oporavio i osvetio se ranim brejkom, povećavši rezultat od 4-1. Još jedna dupla greška Rune donela je njegovom protivniku prvu meč loptu pri rezultatu 5-2. Promašio je još jedan pre nego što ga je zapečatio na svom servisu svojom petom prilikom.