Real poražen od Levantea

Real poražen od Levantea

Fudbaleri Levantea napravili su veliko iznenađenje u 21. kolu La Lige i u Madridu savladali Real rezultatom 2:1. Šampion Španije se tim porazom dodatno udaljio od odbrane titule, pošto lider Atletiko sada ima sedam bodova viška i dve utakmice više.

Kraljevski klub je četvrti poraz u prvenstvu upisao uprkos tome što je od 13. minuta vodio sa 1:0 golom Marka Asensija.

Crveni karton Edera Militaoa iz devetog minuta je, ipak, presudno uticao na dalji tok utakmice. Iako znatno kvalitetnija, ekipa Zinedina Zidana nije mogla da parira brojčano nadmoćnijem rivalu koji je pogocima Hosea Moralesa u 32. i Rođera Martija u 78. izvojevao veliki trijumf.

Domaće nije spaslo poraza ni to što je Tibo Kurtoa u 64. minutu odbranio jedanesterac Rođeru.

Madriđani nisu mogli sa desetoricom da zaprete rivalu i praktično je gol Rođera bio poslednja zanimljiva situacija na utakmici.

Levante je rutinski branio u finišu, a podatak da Real u drugom poluvremenu nije uputio nijedan udarac u okvir gola dovoljno govori o dešavanjima na terenu.

Zidanov tim nastavlja sa lošim izdanjima u 2021. godini. Posle poraza u polufinalu Superkupa Španije od Atletik Bilbaoa i senzacionalnog ispadanja u 1/16 finala Kupa Kralja od niželigaša Alkojana, sada je zabeležen još jedan razočaravajući rezultat.