Olga bez šanse u drugom kolu AO

Olga bez šanse u drugom kolu AO

Srpska teniserka Olga Danilović izgubila je u drugom kolu Australijan opena od Šelbi Rodžers iz SAD sa 6:2, 6:3.

Posle uspešnih kvalifikacija i trijumfa nad Petrom Martić, 20-godišnja Danilovićeva jednostavno je previše grešila i nije imala mnogo šansi protiv konstantnije Amerikanke, dvostruke grend slem četvrtfinalistkinje. Osnovni problem bio je u servisu, nije imala mnogo svojih lakih gemova.

Nervozno je Danilovićeva počela meč i očas posla bilo je 3:0 za Amerikanku, uz dva brejka. Vodila je Rodžers 30-0 u narednom gemu, ali Olga odličnim forhendima vezuje četiri poena i vraća jedan brejk.

Preokrenula je Danilovićeva 0-30 i u narednom gemu, došla do 40-30, da bi potom odservirala četvrtu duplu grešku. Propustila je još dve brejk lopte pre nego što je Rodžers napravila novi brejk i tada je prvi set bio rešen.

Borila se Olga u drugom setu, u prva tri gema na svoj servis spasla je ukupno pet brejk lopti, ali nikako nije pretila na servis protivnice. Nastavila je Rodžers da pritiska i Danilovićeva je popustila u sedmom gemu. Na 30-30 odigrala je servis-volej i kažnjena je, a potom je Amerikanka napala drugi servis i povela sa 4:3.

Slično kao u prvom setu, tu je bio kraj, izgubila je Olga i naredna dva gema, samim tim i meč.

Ukupno je Danilovićeva imala 12 direktnih poena i 31 neiznuđenu grešku, dok je Rodžers meč završila sa 18 vinera i 15 grešaka. Amerikanku sada čeka bolja iz okršaja Anet Kontavejt i Heder Votson.