Lejkersi savladali Denver Nagetse

Lejkersi savladali Denver Nagetse

Lejkersi su zaustavili Nikolu Jokića. U reprizi finala Zapadne konferencije tim iz Los Anđelesa je savladao Denver Nagetse 114:93. Lejkersi su na skoru 17:6, a Denver 12:9.

Prvo poluvreme nije nagoveštavalo ovakav epilog. Grumenja su igrala sjajno, uprkos tome što su Lejkersi odlično čuvali Jokića. Na odmor su otišli sa 12 poena viška. Mirisalo je na iznenađenje u Stejlps centru.

Međutim, sve se okrenulo u trećoj deonici. Malo odlični Lejkersi, malo čudan sudijski kriterijum, učinili su da se aktuelni šampioni potpuno vrate u meč. I ne samo vrate već i da sa minus 12 odu na plus osam uoči starta poslednjih 12 minuta.

U četvtoj četvrtini Denver nije uspeo ozbiljnije da se približi. Naprotiv razlika je samo rasla do konačnih 21. Najbolji je bio Lebron Džejms, koji je ostvario tripl dabl sa 27 poena i po deset skokova i asistencija. Šruder je meč završio sa 21 poenom.

Nikola Jokić je bio neuobičajeno tih. Završio je utakmicu sa samo 13 poena, što je njegov najlošiji košgeterski učinak u sezoni. Imao je srpski as i deset skokova i šest asistencija. Najefikasniji u timu iz Kolorada bio je Marej sa 20 koševa.