Mikec, Arunovićeva, Vukojevićeva i Kovačević u finalu Svetskog kupa

Mikec, Arunovićeva, Vukojevićeva i Kovačević u finalu Svetskog kupa

Četvoro srpskih strelaca plasiralo se u finale Svetskog kupa, koje će od 18. do 27. novembra biti održano u Dohi, saopštio je SSS. Na takmičenju u Kataru učestvovaće Damir Mikec (vazdušni pištolj), Zorana Arunović (vazdušni pištolj), Teodora Vukojević (MK puška trostav) i Lazar Kovačević (vazdušna puška).

„Mikec je vizu za Dohu ‘overio’ još sredinom avgusta, kada je osvojio srebro na Svetskom prvenstvu, s obzirom na to da svi osvajači medalja u pojedinačnim olimpijskim disciplinama na šampionatu planete imaju zagarantovano učešće na finalu SK. Ostali naši strelci su se kvalifikovali na osnovu bodova sakupljenih na ovogodišnjim turnirima Svetskog kupa“, navodi se u saopštenju Streljačkog saveza Srbije.

Pravo učešća na finalu SK steklo je po 12 najboljih na rang-listama u svakoj disciplini (ne računajući osvajače medalja na Svetskom prvenstvu).

„Arunovićeva se na finalni turnir plasirala kao peta, Vukojevićeva kao deveta, a Kovačević sa desetog mesta u svojoj disciplini. Sve troje su i pre poslednjeg SK bili među 12 najboljih, a rezultatima na turniru u Riju su zadržali pozicije među kvalifikovanim strelcima. U finalu će na programu biti samo pojedinačne olimpijske disipline, neće biti takmičenja miks-parova“, zaključuje se u saopštenju SSS.