Mesi odigrao sa golom i 5 asistencija u pobedi Inter Majamija nad Red Bulsima od 6-2

Mesi odigrao sa golom i 5 asistencija u pobedi Inter Majamija nad Red Bulsima od 6-2

Lionel Mesi je imao rekordnu noć za Inter Majami.

Postigao je gol i imao pet asistencija dok je Inter Majami savladao Njujork Red Bulse sa 6-2 u subotu uveče — sa sjajnim Argentincem i osmostrukim osvajačem Zlatne lopte kao najboljim igračem utakmice koji je postavio ne manje od tri Major League Soccera zapisi u nastojanju.

Doprinos od šest golova, pet asistencija i pet asistencija na poluvremenu bili su rekordi MLS-a.

Mesi, koji je osvojio nagradu MLS igrača meseca za april, sada je postigao gol i asistirao u šest uzastopnih mečeva lige.

Luis Suarez je postigao tri gola, a Matias Rohas je dva puta postigao gol, dok je Inter Majami dobio šest neodgovorenih golova da bi se vratio sa zaostatka od 1-0 na poluvremenu. Mesi i Suarez sada imaju prvih 10 golova u ligi, što pomaže Interu Majamiju (7-2-3, 24 boda) da ostane na vrhu Istočne konferencije.

Pobeda je produžila neporaženi niz Majamija na šest. Niz je počeo posle poraza od 4:0 od Njujorka 20. aprila, u kojem Mesi nije igrao zbog povrede.

Majami je poraz počeo Rohasovim izjednačenjem u 48. minutu. Mesi je centrirao na Rohasa čiji je udarac levom nogom pao ispod prečke.

Suarez je zatim dodao Mesiju koji je u napadu udarcem sa 15 metara savladao golmana Njujorka Karlosa Koronela.

Rohas je svojim drugim golom u 62. minutu na asistenciju Mesija povećao na 3-1.

Mesi je potom doprineo prvom golu bivšeg saigrača iz Barselone Suareza u 69. minutu.

Suarez je takođe pogodio u 75. i 81. minutu pre nego što su Red Bulsi (4-2-5, 17 poena) zaključili pogodak nakon penala Emila Forsberga u nadoknadi vremena.

Njujork je rano kontrolisao posed i na kraju iskoristio defanzivni slom Majamija koji je rezultirao golom Dantea Vanzeira u 30. minutu. Žoze Karmona je utrčao duboko u desno krilo velikog prostora i uputio udarac koji se odbio od daleke stative. Neobeleženi Vanzeir je uspeo da odbije i pretvori se sa 15 jardi.

Jedinu pogodak u prvom poluvremenu Mesi je imao u 24. minutu, kada je Koronel zaustavio njegov udarac sa ivice šesnaesterca.

Mesijev bivši saigrač iz Barselone Žordi Alba propustio je treću utakmicu zaredom zbog povrede tetive.

Oba kluba nastavljaju sa MLS-om naredne subote. Inter Majami će gostovati CF Montrealu, dok će Red Bulsi ugostiti Nju Ingland.