Mbapeov penal u nadoknadi vremena spašava PSŽ u nerešenom duelu sa Njukaslom

Mbapeov penal u nadoknadi vremena spašava PSŽ u nerešenom duelu sa Njukaslom

Pari Sen Žermen izbegao je poraz zahvaljujući kontroverznom penalu Kilijana Mbapea u dubokoj nadoknadi vremena, što je donelo nerešen rezultat 1-1 protiv oslabljenog, ali hrabrog tima Njukasla. Aleksander Isak doveo je Njukasl u vođstvo u 24. minutu, koristeći se promašajem iz neposredne blizine. Golman PSŽ-a Đanluiđi Donaruma nije uspeo zaustaviti šut Miguela Almirona, čime je omogućio Isaku da postigne laki pogodak.

Njukasl, koji je zbog povreda i suspenzija bio bez 11 igrača, uključujući i Sandra Tonalija, nastavio je hrabro i delovalo je da će ponoviti uspeh iz prethodnog susreta sa PSŽ-om. Međutim, Usman Dembele podigao je loptu u petom minutu nadoknade, a nakon odskoka od grudi Tina Livramenta, sudija Szimon Marciniak dosudio je penal nakon pregleda VAR-a. Mbape je sigurno izveo penal i izjednačio rezultat, sprečivši PSŽ da doživi neočekivan poraz.

Njukasl, iako oslabljen i sa nekoliko tinejdžera u sastavu, pokazao je izuzetan otpor, a menadžer Edi Hau nije imao na raspolaganju nijednog rezervnog igrača tokom meča. Ovo nerešeno stanje dodatno komplikuje situaciju za PSŽ u grupi, dok je Njukasl, uprkos izuzetnim izazovima, ostavio snažan utisak svojom hrabrom igrom.