Denver Nagetsi izbacili Los Anđeles Lejkerse iz plej-ofa: Marej pogodio ključni šut

Denver Nagetsi izbacili Los Anđeles Lejkerse iz plej-ofa: Marej pogodio ključni šut

Džamal Marej je pokazao svoje majstorstvo uprkos povredi, postigavši 32 poena i srušivši Lejkerse u odlučujućem trenutku, donoseći Denver Nagetsima pobedu od 108-106 nad Los Anđeles Lejkersima u Utakmici 5.

Nakon što je Lebron Džejms izjednačio rezultat na 106 sa dva slobodna bacanja, Marej je preuzeo odgovornost i sa 3,6 sekundi do kraja pogodio ključni šut, potapajući pobednika preko Ostina Rivsa. Ova pobeda je Nagetsima donela napredovanje u drugi krug plej-ofa, gde će se suočiti sa Minesota Timbervulvsima.

Iako je Nikola Jokić propustio svoj 19. tripl-dabl u plej-ofu za dlaku, postigavši 25 poena, 20 skokova i devet asistencija, a Majkl Porter mlađi dodao je 26 poena, Marejev herojski potez bio je ključni trenutak utakmice.

Ovo je bio samo drugi put da je Džejms eliminisan u prvoj rundi plej-ofa, a Denver Nagetsi su ostvarili pobedu nad Lejkersima 12 puta u poslednjih 13 susreta.

Marej, koji se borio s povredom lista, dobio je lekarsko odobrenje za igru i iskoristio je priliku da pokaže svoj talenat, postigavši 16 poena u prvom poluvremenu. Nagetsi su se borili kroz teške trenutke tokom serije, ali su na kraju uspeli da se izbore za pobedu i napreduju dalje.

Ovaj trijumf Nagetsa označava kraj jednog od najkraćih putovanja Lebrona Džejmsa u plej-ofu, ali ostaje činjenica da je on jedan od najuspešnijih igrača u istoriji NBA lige sa četiri titule i rekordom serije od 41-13.