Majstorica Partizana i Budućnosti za finale

Majstorica Partizana i Budućnosti za finale

Košarkaši Partizana od 19 časova u „Beogradskoj areni“ dočekuju ekipu Budućnosti u majstorici polufinala regionalne ABA lige.

„Crno-beli“ su 30. aprila u prvoj utakmici polufinala plej-ofa regionalnog takmičenja na svom terenu pobedili 78:67, dok je Budućnost u utorak u Podgorici trijumfovala rezultatom 74:73.

Pobednik večerašnjeg duela igraće u finalu plej-ofa ABA lige sa Crvenom zvezdom.

„Imamo veliku želju da imamo naše navijače, koji će doći da podrže ekipu i da se sve protekne u fer i sportskoj borbi. Moramo još jednom da damo primer svima. Mi smo Partizan u svakom smislu, koncentrisani svi na ono što se dešava na parketu. Ponavljam, dolaze nam naši sportski prijatelji i želimo da sve protekne u fer i sportskom duhu“, rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Trener Budućnosti Andrej Žakelj izjavio je da očekuje zanimljivu utakmicu.

„Igramo pred punom ‘Arenom’. Jedva čekamo utakmicu – uradićemo sve što je do nas da iznenadimo Partizan. Najbitnije je da imamo pravi pristup, energiju, da smo čvrsti i agresivni. Samo tako možemo da računamo na finale“, rekao je Žakelj.

Košarkaši Partizana do poraza u prethodnom meču, imali su 10 pobeda u nizu protiv crnogorskog predstavnika. Iako je BUdućnost u oba meča pokazala dobru igru, košarkaši srpskog predstavnika ipak su veliki favoriti na predstojećem meču zbog igranja na domaćem parketu.