Luton osvaja važan bod u borbi za opstanak sa teškim remijem protiv Evertona

Luton osvaja važan bod u borbi za opstanak sa teškim remijem protiv Evertona

Luton je osvojio dragoceni bod u svojoj borbi za opstanak nakon izazovnog remija 1-1 u gostovanju kod Evertona u engleskoj Premijer ligi u petak.

Luton je ostao na pretposlednjem mestu, ispod 17. Notingem Foresta, samo na osnovu gol-razlike. Imaju još dve utakmice u sezoni. S druge strane, Everton je već osigurao opstanak.

Everton je preuzeo kontrolu nad utakmicom kada je Dominik Kalvert-Levin postigao gol sa bele tačke u 24. minutu. Video pregled je potvrdio penal nakon što je Teden Mengi oborio Jarrada Branthvaitea, a Kalvert-Levin je zatresao mrežu postigavši svoj četvrti gol u poslednjih pet utakmica.

Međutim, Luton se brzo vratio u igru zahvaljujući Elijanu Adebaju. Iako je bio van terena zbog povrede u februaru, Adebajo se vratio snažno i postigao svoj 10. gol u sezoni u svom prvom startu od povratka.

Nažalost, Luton nije uspeo da postigne pobedonosni gol, iako je Andros Taunsend imao priliku u poslednjim sekundama, ali mu je udarac blokiran na gol liniji. Ovaj remi donosi Lutonu dragoceni bod u borbi za opstanak, dok Everton osigurava svoj status u Premijer ligi.