Dončić odveo Maverikse do ubedljive pobede nad Klipersima i vodstva od 3-2 u seriji

Dončić odveo Maverikse do ubedljive pobede nad Klipersima i vodstva od 3-2 u seriji

Luka Dončić je briljirao sa 35 poena, 10 asistencija i sedam skokova dok je predvodio Dalas Maverikse do ubedljive pobede nad Los Anđeles Klipersima rezultatom 123-93 u petoj utakmici serije prvog kola plej-ofa.

Dončić je sjajno odigrao u drugom poluvremenu, postigavši 20 poena i ključno doprinoseći ubedljivoj pobedi svoje ekipe. Maksi Kleber je takođe bio impresivan sa pet trojki, dok je Kajri Irving dodao 14 poena.

Mavsi su dominirali i u odbrani, uspevši da zaustave Kliperse i drugi put u seriji. Ovom pobedom, Dalas je došao na prag svoje prve pobede u plej-of seriji od 2022. godine.

Iako su Klipersi igrali bez povređenog Kavija Leonarda, njegovi saigrači nisu uspeli da nadoknade njegovo odsustvo. Pol Džordž i Ivica Zubac postigli su po 15 poena, ali to nije bilo dovoljno da se parira ubojitom napadu Maveriksa.

Šesta utakmica serije je zakazana za petak uveče u Dalasu, dok bi eventualna sedma utakmica bila odigrana u Los Anđelesu u nedelju. Mavericksi su na pragu prolaza u narednu fazu takmičenja, dok će Klipersi morati da se bore za preokret ako žele da produže svoj plej-of put.