Luka Dončić predvodi Dalas Maverikse do pobede nad Los Anđeles Klipersima

Luka Dončić predvodi Dalas Maverikse do pobede nad Los Anđeles Klipersima

Luka Dončić je briljirao sa 32 poena, dok su Dalas Maveriksi pobedili Los Anđeles Kliperse rezultatom 96-93 u utorak uveče, izjednačivši seriju prvog kola plej-ofa Zapadne konferencije.

Ovo je bila prva utakmica Kavija Leonarda od 31. marta, a uprkos njegovih 15 poena i sedam skokova, Klipersi su se suočili sa porazom. Dončić je predvodio Mavse, dok je Kajri Irving dodao 23 poena, a Pi Džej Vašington mlađi doprineo sa 18 poena.

Treća utakmica serije zakazana je za petak u Dalasu.

I pored napora Pola Džordža i Džejmsa Hardena, koji su postigli po 22 poena za Kliperse, ekipa nije uspela da se izbori sa Maveriksima. Ivica Zubac imao je 13 poena i 12 skokova za Kliperse, ali to nije bilo dovoljno.

Klipersi su se borili sa lošim šutem tokom većeg dela utakmice, ali su uspeli da se vrate u trećoj četvrtini. Međutim, Mavsi su odgovorili serijom od 14 uzastopnih poena, preuzimajući kontrolu nad utakmicom i obezbeđujući pobedu.

Iako je povreda danas bila prisutna na obe strane terena, sa Danijelom Gafordom koji se vratio nakon povrede donjeg dela leđa, a Tim Hardavej mlađi koji je napustio igru zbog povrede skočnog zgloba, to nije sprečilo Mavse da ostvare važnu pobedu.

Ova pobeda predstavlja važan korak za Maverikse u seriji plej-ofa, dok Klipersi moraju da se oporave i pripreme za naredne izazove.