Luis Enrike hvali izuzetnu Španiju, ali planira promene

Luis Enrike hvali izuzetnu Španiju, ali planira promene

Selektor Španije Luis Enrike pohvalio je svoje igrače nakon što su u sredu demolirali Kostariku sa 7:0 na otvaranju Svetskog prvenstva i rekao da će utakmici protiv Nemačke pristupiti sa istim nivoom ambicija.

Bivši šampioni Španije pobedili su sa svojom najvećom razlikom golova na Svetskom prvenstvu, uz pomoć Ferana Toresa i udarce pet drugih igrača koji su ih odveli preko granice od 100 golova u fudbalskoj utakmici.

„Kada stvari idu ovako, fudbal postaje divan sport“, rekao je Luis Enrike na konferenciji za novinare.

„Bili smo izuzetni u držanju lopte i finišu, sa istom filozofijom koju reprezentacija ima godinama. Bili smo izuzetni u presingu, a 17 igrača koji su učestvovali bili su veoma dobri.

„Reprezentacija je ta koja postiže najviše golova na svim prvenstvima na kojima smo bili. Možda nemamo standardnog igrača koji postiže 30 golova, ali imamo Ferana, Danija Olma, Marka Asensija, Gavija… Nikada nisam bio zabrinut oko pronalaženja ciljeva.“

Selektor Španije je istakao važnost psihološkog aspekta igre.

„Naravno, morate da radite na glavi. Bilo mi je od vitalnog značaja da radim sa igračima kako ne bi izašli na teren previše uzbuđeni“, rekao je Luis Enrike.

„Sada moramo da radimo na nečem drugom, ali mogu da vam kažem da se ovaj tim neće opustiti. Nemačka može da nas pobedi jer je moć, ali mi ćemo izaći i igrati na isti način.“

Takođe je očekivao da će biti promena.

„Ne znam ko će igrati, ali verovatno neću ponoviti sastav. Nećemo igrati sedam utakmica sa (istih) 11 igrača. Siguran sam da ću se promeniti.

Španija će u nedelju igrati protiv Nemačke u Grupi E, dok Nemci žele da iza sebe ostave iznenađujući poraz od Japana od 2-1.