Lajović izbacio Davidoviča-Fokinu za četvrtfinale Barselone

Lajović izbacio Davidoviča-Fokinu za četvrtfinale Barselone

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale ATP tirnira u Barseloni pobedom protiv 11. nosioca, Alehandra Davidoviča-Fokine.

Lajović je pobedu slavio nakon tri seta, rezultatom 7:6, 3:6, 6:1 posle dva i po sata borbe.

Počelo je razmenom brejkova. Lajović je izgubio prvi gem, ali je već u drugom i on oduzeo rivalu poen na njegov servis. A zatim u četvrtom gemu zadao novi udaravc i poveo 3:1.

Davidovič-Fokina je vratio brejk u petom gemu, tek da bi u osmom Lajović došao do trećeg brejka u setu i prilike da servira za 1:0.

Davidovič-Fikina je spasio jednu set loptu i napravio brejk kojim je produžio prvi set. Imao je i brejk loptu u 11. gemu, ali je prvi set na kraju rešen u tajbrejku.

Lajović je u tajbrejku gubio 5:3, spasio četiri set lopte i propustio dve pre nego što je na kraju, nakon sat i 17 minuta igre osvojio prvi set.

I drugi set je doneo ranu razmenu brejkova. Davidovič-Fokina je poveo 2:0, ali je Lajović uzvratio. Set je prelomljen u osmom gemu kada je Davidovič-Fokina napravio novi brejk i nakon toga servisom uveo meč u treći set.

Lajović je bio odličan u odlučujućem setu. Napravoop je dva brejka i rezultatom 6:1 okončao ovu borbu što mu je donelo plasman u četvrtfinale.

U četvrtfinalu će Lajović igrati protiv boljeg iz meča u kome se sastaju četvrti i 16. nosilac – Aleks de Minor i Artur Fis.