Srpska košarkaška reprezentacija bez učešća na Olimpijskim igrama

Srpska košarkaška reprezentacija bez učešća na Olimpijskim igrama

Košarkaška reprezentacija Srbije nije se plasirala na Olimpijske igre u Tokiju! U finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu poražena je od selekcije Italije rezultatom 102:95.

Košarkaši Srbije imali su mnogo problema od starta, pre svega u odbrani, dok je Italijanima sve polazilo za rukom. U prvih 10 minuta Srbija je primila čak 28 poena

Da je preokret moguć samo je nagovestio Danilo Anđušič koji je dao tri trojke, pa je Srbija u 14. minutu povela s 36:32. Međutim, Italija je napravila seriju 22:9 i, uz tri vezane trojke, na odmor je otišla s 12 poena prednosti – 57:45.

U nastavku, Italijani daju dve vezane trojke – i već vode 63:45. U prvoh pet minuta treće četvrtine Srbija je postigla tek četiri poena. Tri minuta pre kraja treće četvrtine Italija je napravila razliku od 24 poena! Ubrzo sledi serija Srbije od 8:0, ali Italija u poslednju četvrtinu ulazi sa 17 poena prednosti.

Za nepun minut, Srbija je iskoristila bonus- Na sredini poslednje četvrtine, gosti vode 93:79 i, do kraja, Srbija je samo uspela da ublaži poraz.

Srbija je na prethodnim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila srebrnu medalju, a 2008. i 2012. nije učestvovala