Viljareal pobedio Real Sosijedad rezultatom 3-1

Viljareal pobedio Real Sosijedad rezultatom 3-1

Golovi Santi Komesanje u oba poluvremena odveli su Viljareal ka pobedi od 3-1 nad Real Sosijedadom u meču španske lige koji je odigran u petak.

Sosijedad je imao veći deo poseda lopte i više udaraca ka golu, ali to nije bilo dovoljno da ugrozi tim koji je startovao meč sa sedam mesta ispod njih u La Ligi.

Ovom pobedom, Viljareal se popeo na 12. mesto na tabeli, dok je Sosijedad zadržao šestu poziciju, ali je pobedio samo jednom u poslednjih osam utakmica.

Komesanja je doveo Viljareal u vođstvo od 1-0 iz kornera u 17. minutu, a zatim je duplirao prednost u drugom poluvremenu, koristeći centaršut Aleksa Baene.

Iako je Mikel Merino uspeo da postigne gol za Sosijedad četiri minuta pre kraja meča, njihov pritisak za izjednačenje otvorio je prostor za kontranapad Viljareala, što je iskoristio Alekander Sørloth dodavši treći gol za goste duboko u nadoknadi vremena.

„Veoma sam zadovoljan svojim golom, moj prvi“, izjavio je Comesana. „Ali, pre svega, radujem se zbog pobede. Zaslužili smo je i bila nam je potrebna. Znali smo da će biti teško igrati ovde, ali smo bili u dobrom ritmu.”