Kirgios je pobedio Nakašimu i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona

Kirgios je pobedio Nakašimu i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona

Anđeoski Nik Kirjos stigao je do svog prvog gren slem četvrtfinala u poslednjih sedam godina kada se oporavio od sporog starta da je u ponedeljak na centralnom terenu Vimbldona pobedio stabilnog Amerikanca Brendona Nakašimu u pet setova.

Sa Kirgiosovom neraspoloženom pobedom u Court One nad četvrtim nosiocem Stefanosom Cicipasom i dalje se priča u gradu, Australijanac se najbolje ponašao ispred kraljevske lože dok je pobedio rezultatom 4-6 6-4 7-6(2) 3-6 6-2 pobeda.

Nepostavljeni Čileanac Kristijan Garin čeka u osmini finala, nudeći Kirjosu zlatnu priliku da nadmaši svoju seriju u četvrtfinalu na Vimbldonu na svom debiju 2014. godine.

Nakon subotnjeg haos, kada je Kirgios optužio Cicipas da je siledžija, pustio je svoj tenis da govori protiv 20-godišnjeg Nakašime, jedva izgovorivši reč u besu tokom takmičenja koje je sadržalo nekoliko vatrometa koji se obično povezuju sa Australijancem.

Ako ništa drugo, svetski broj 40 je izgledao prigušeno u prvom setu i činilo se da mu smeta ukočeno rame.

Dve greške iz forhenda pri rezultatu 4-5 dale su Nakašimi početni set pošto je Kirjos izgledao u opasnosti da odustane od vrhunca.

Ali on je napravio brejk na servisu za 2-1 u drugom setu i, nakon tretmana na ramenu, postepeno je pojačao snagu da izjednači meč.

Nakašima je bio u potpunosti fokusiran jer je držao nos ispred u trećem setu i došao je na dva poena od preuzimanja seta kada je Kirgios ponovo servirao pri 4-5.

Ovog puta Kirgios se izvukao iz nevolje i uključio je stil da se trka tokom celog tajbrejka.

Kirgios je iznenada proključao i bio je slomljen dva puta uzastopno dok je Nakašima doneo odluku, ali se on raspalio da odjuri ka pobedi.

Servirajući za meč, 27-godišnjak se oporavio od 0-30 i zapečatio pobedu pobednikom iz voleja.