Kanada je pobedila Italiju, finalni obračun Dejvis kupa sa Australijom

Kanada je pobedila Italiju, finalni obračun Dejvis kupa sa Australijom

Kanada je zakazala obračun sa Australijom u finalu Dejvis kupa nakon što su Feliks Ože-Alijasime i Vasek Pospišil pobedili Italijane Matea Beretinija i Fabija Fonjinija sa 7-6(2) 7-5 u teškoj borbi u odlučujućoj aferi dublova, prenosi Rojters.

Kanađani će loviti svoju prvu titulu u muškoj ekipnoj konkurenciji kada će se u nedelju u Malagi u Španiji sastati sa 28-strukim šampionom Australije.

Nakon ranog brejka u prvom setu, Auger-Aliassime je trijumfalno zaurlao dok je pretvorio brejk poen forhend vinerom u šestom gemu i nikada nije skinuo nogu sa gasa, zapečativši taj-brejk asom.

Auger-Aliassime, šesti na rang listi singlova, iskoristio je svoj moćan servis da odbrani tri brejk lopte u finalnom gemu i slavio udarcem u grudi sa Pospišilom, koji je briljirao na takmičenju uprkos tome što je nedelju počeo bez ikakve odeće nakon što su mu torbe izgubljene na putu sa događaja Challenger Tour.

„Dejvis kup je uvek divlja nedelja i rekao bih najzabavnija, kao igrač“, rekao je Pospišil. „Imamo još da uradimo.“

Ože-Alijasim je doveden kao zamena u poslednjem minutu u dublu nakon što je sunarodnik Denis Šapovalov izgubio ranije tokom dana od Lorenca Sonjega 7-6(4) 6-7(5) 6-4 u fizički kažnjenom maratonskom meču.

„Znali smo da dolazimo ove nedelje da možemo da napravimo neke promene u zavisnosti od toga kako se odvijaju singlovi i osećam da se ceo tim povezao oko ove ideje i da nije bilo ega na pogrešnim mestima“, rekao je Ože-Alijasim.

„Svi imaju jasnu predstavu o glavnom cilju, a to je podizanje pehara sutra.

Ranije tokom dana, Auger-Aliassime je poslao preko desetak aseva dok je rukom pobedio Lorenca Musettija sa 6-3 6-4 da bi održao Kanadu u životu.

Australija je u petak stigla do finala prvi put u 19 godina pobedom od 2-1 nad Hrvatskom.