Južna Koreja je pobedila Japan i osvojila zlato na Azijskim igrama

Južna Koreja je pobedila Japan i osvojila zlato na Azijskim igrama

Južna Koreja pobedila Japan sa 2-1 i osvojila fudbalsko zlato na Azijskim igrama u subotu.

Svi muškarci osvajači zlatnih medalja na Igrama, prema južnokorejskom zakonu, imaju izuzeće od vojnog roka od 18 do 21 meseca koji svi vojno sposobni muškarci moraju da počnu pre nego što napune 28 godina. Umesto toga, vezista Pari Sen Žermena Li Kang -in zajedno sa 21 drugim igračem na spisku će morati da odrade samo 544 sata društveno korisnog rada.

Južnoj Koreji je to treći uzastopni trijumf na turniru nakon osvojenih zlata 2014. i 2018. kada su trijumfovali zvezda engleskog premijerligaša Son Heung-min i defanzivac Bajerna iz Minhena Kim Min-jae.

U finalu 2018. pobeda protiv Japana i osveta je izgledala moguća jer je Kotaro Učino doveo Plave ispred za 90 sekundi, šutirajući visoko u mrežu iz neposredne blizine.

Neposredno pre pola sata, vezni igrač Štutgarta i najbolji strelac turnira Jeong Voo-ieong postigao je svoj osmi gol snažnim udarcem glavom i izjednačio rezultat.

Deset minuta nakon ponovnog starta, niski udarac Čo Jang-vuka doveo je Južnu Koreju u prednost. Preostalih 35 minuta bilo je ugodno za pobednika jer je zabeležio sedmu pobedu od sedam na turniru, postigavši 27 golova i primivši samo tri.