Juventus se plasirao na drugo mesto nakon što je obezbedio pobedu protiv Lečea

Juventus se plasirao na drugo mesto nakon što je obezbedio pobedu protiv Lečea

Arkadiuš Milik je golom u 57. minutu obezbedio Juventusu pobedu na domaćem terenu nad Lečeom od 1:0 u utorak, čime je zauzeo drugo mesto na tabeli Serije A, preneo je Rojters.

Domaći navijači su kolektivno odahnuli kada je Milik ubacio loptu sa kratke udaljenosti nakon što je Adrien Rabiot glavom vratio preko gola.

Juve je napredovao na 13 bodova, dva iza milanskog Intera, koji je u sredu gostovao Sasuolu. Leče je četvrti sa 11 bodova nakon što je pretrpeo prvi poraz u Seriji A u sezoni.

Leče je bio solidan u svojoj odbrani, ali nije uspeo da registruje nijedan udarac.

„Bili smo protiv ekipe iz Lečea koja vam je dozvolila vrlo malo, ali smo ostali izbalansirani i maksimalno iskoristili svoje šanse“, rekao je menadžer Juvea Masimilijano Alegri za DAZN.

Navijači Juvea, koji su se nadali iskupljenju nakon subotnjeg poraza od Sasuola od 4-2, ostali su frustrirani nakon što je dosadno prvo poluvreme završeno bez golova.

„Bilo je važno pobediti, posebno posle haotičnog poraza od Sasuola“, dodao je Alegri.

Federiko Kjeza je bio najbliži golu za Juve u prvom poluvremenu, ali je njegov ugao u kaznenom prostoru za dlaku promašio cilj za nekoliko centimetara.

Leče je pao na 10 igrača tri minuta nakon nadoknade vremena nakon što je Mohamed Kaba zaradio drugi žuti karton zbog skoka u vodu.

Alegri je umanjio ambicije svog tima za ovu sezonu.

Poslednjih nekoliko dana smo od rivala u Skudetu za Inter postali promašaji, tako da mora da postoji mala ravnoteža u načinu na koji se priča“, rekao je on.

„Ne želim da se krijem ovde, Inter, Milan i Napoli imaju bolje resurse od nas da osvoje titulu.

„Imamo mnogo igrača bez velikog iskustva, ali oni mogu da rastu. Potrebno je strpljenje i vreme da se apsorbuju greške i uče iz njih.“

Juventus će u nedelju gostovati Atalanti.