Nakon završetka poslednjeg kola regularnog dela sezone, NBA liga ulazi u uigravanje i plej-of fazu

Nakon završetka poslednjeg kola regularnog dela sezone, NBA liga ulazi u uigravanje i plej-of fazu

Oklahoma Siti Tanderi su lako osvojili prvo mesto u Zapadnoj konferenciji pobedivši nezainteresovanu drugu postavu Dalas Maveriksa rezultatom 135:86. Drugo mesto osvojio je Denver pobedivši Memfis rezultatom 126:111, dok je Minesota poražena kod kuće od Feniksa 106:125.

Los Anđeles Lejkersi su savladali Nju Orleans Pelikanse rezultatom 124:108, što je bio uvod u uigravanje između istih timova. Pobednik ovog susreta zauzeće sedmo mesto na Zapadu i igrati protiv branioca titule, Denver Nagetsa, u prvoj rundi plej-ofa. Poraženi će se boriti za osmo mesto protiv pobednika duela između Sakramenta i Golden Stejt Voriorsa.

U Zapadnoj konferenciji već su poznata dva para prvog kola plej-ofa: Minesota protiv Finiksa i LA Klipersi protiv Dalasa.

Na Istoku, Boston Seltiksi, Njujork Niksi, Milvoki Baksi, Klivlend Kavalirsi, Orlando Medžik i Indijana Pejsersi zauzimaju prvih šest pozicija. Filadelfija ’76-ers i Majami Hit, kao i Čikago Bulsi i Atlanta Hoks će se boriti za ulazak u plej-of. Pobednik prvog meča između Filadelfije i Majamija igraće protiv Njujork Niksa, dok će poraženi igrati protiv pobednika meča između Čikaga i Atlante za osmo mesto i susret sa Boston Seltiksima u prvom kolu.

U Istočnoj konferenciji, već su poznati i parovi Milvoki protiv Indijane i Klivlend protiv Orlanda.